|

PTT'de drone dönemi başlıyor

PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, " Büyüme trendimiz son yıllarda her yıl rekor kırarak gerçekleşiyor. İnşallah drone ile kargo taşımacılığını bu yıl başlatacağız" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 12/02/2019 Salı
Güncelleme: 01:16 - 12/02/2019 Salı
Yeni Şafak
PTT Drone
PTT Drone

Yakın gelecek döneme damga vurması beklenen drone, şimdi de PTT’nin yatırım hedefleri arasına girdi. PTT AŞ Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, “Büyüme trendimiz son yıllarda her yıl rekor kırarak gerçekleşiyor. PTT’nin büyüme sürecinin bu yıl da başka bir rekorla sonuçlanacağına PTT ailesi olarak inancımız tamdır. İnşallah drone ile kargo taşımacılığını bu yıl başlatmış olacağız” dedi. Hizmeti vatandaşın ayağına ulaştırmayı hedeflediklerini belirten Bozgeyik, “Bunu yaparken de öncelikle mobil araçlarımızı sahaya çıkarttık. Mobil araçlarımızla bir tarafta ulaşamadığımız, erişemediğimiz noktalar varsa oralara gitmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.


Ankara’ya 100 Kargomatik

Hizmet kalitesini yükseltme adına yeni bir uygulama başlattıklarını anlatan Bozgeyik, şöyle devam etti: “Kargo hizmetlerimizde, gün içerisinde evde bulunamamadan kaynaklanan sorunları aşabilmek için kendi mühendislerimizle yerli ve milli ‘Kargomatik’lerimizi ürettik. Hükümetimizin İkinci 100 Günlük Eylem Planı projeleri arasında yer alan yerli ve milli Kargomatik makinelerimizden 100 tanesini pilot il olarak Ankara’ya yerleştirdik. Şimdi İzmir ve İstanbul’da da projemizi yaygınlaştırıyoruz. Bu projemizle kargoları günün istenen saatinde, istedikleri noktadan, gönderilen özel şifrelerle alabilmelerine imkan sağladık.”

  • Afrika’ya yatırım hedefi
  • Bozgeyik, PTT'nin ilk defa Dünya Posta Birliğinin İdari Konsey Başkanlığını yürüttüğüne dikkat çekerek, şunları kaydetti: "Cumhurbaşkanımızın gayretiyle 2016'dan itibaren Dünya Posta Birliğinin İdari Konsey Başkanlığını yürütüyoruz. Bütün komisyonlarda, dünya genelinde sektör içerisindeki belirlenen kararlarda etkin rol alıyoruz. Afrika kıtasında e-ticaretin gelişmesi için hazırlanan projede de Türkiye'ye çok önemli roller oluşturmaya gayret ediyoruz. 2019'dan çok umutluyuz. Büyüme trendimiz son yıllarda her yıl rekor kırarak gerçekleşiyor. Drone ile kargo taşımacılığını bu yıl başlatmış olacağız."

#PTT
#Kenan Bozgeyik
#Drone
#Kargo
5 yıl önce