|

Raf Garanti Sistemi'yle tüketiciye uygun fiyatla şeker

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (Türkşeker) geliştirdiği ‘Raf Fiyat Garanti’ (RFG) sistemi ile Türkiye’deki mevcut şeker stoklarını tüketiciye uygun fiyatlarla ulaştırıyor.

Haber Merkezi
00:00 - 12/06/2022 Pazar
Güncelleme: 19:05 - 11/06/2022 Cumartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (Türkşeker) geliştirdiği ‘Raf Fiyat Garanti’ (RFG) sistemi ile Türkiye’deki mevcut şeker stoklarını tüketiciye uygun fiyatlarla ulaştırıyor. Türkşeker Genel Müdürü Muhiddin Şahin, “Bu sistem ile tüketicinin uygun fiyatla şeker tedarik etmesi sağlanarak, raflardaki aşırı fiyat artışının önüne geçilmeye çalışılıyor” dedi. Türkşeker, vatandaşın şekeri raftan daha uygun bir fiyat ile alabilmesi için, elindeki şeker stokunun önemli bir kısmını RFG Sistemine ayırdı. Tüm ulusal zincir marketler ve yereldeki birçok market sisteme dahil oldu. 2021 Aralık ayı itibariyle bu sistem sayesinde vatandaşlar ulusal ve yerel marketlerden uygun fiyatlarla şeker temin etmeye başladı.

Sayıları 200 bin adedi bulan bakkallara pozitif ayrımcılık yapılıp, yerel ve ulusal market fiyatları ile şeker veriliyor. Uygulama ile küçük esnaf ve bakkallar yerel ve ulusal zincir marketlere karşı korunuyor.

Belgeli üreticiye satışımız sürüyor

  • TBMM KİT Komisyonu’nda konuşan Türkşeker Genel Müdürü Şahin, “Gıda fiyatlarının aşırı şekilde arttığı dönemde, Türkşeker, yine üzerine düşen görevi yapmakta olup tüketiciler ile imalatçıların uygun fiyatlarla şeker temin etmeleri için gerekli hassasiyet gösterilmektedir Fabrikamıza kapasite raporlarıyla veya üretici olduğunu belgeleyen diğer evraklarla başvuran firmalara şeker satışlarımız devam etmektedir” dedi.
#Türkiye Şeker Fabrikaları
#Türkşeker
#TBMM
#Muhiddin Şahin
2 yıl önce