|

Referandum sonrası gündem ekonomi

İş dünyası ve bürokrasinin ana mesaisi ekonomi odaklı olacak. KDV Kanunu'nun yenilenmesi, AB ile Gümrük Birliği revizyon görüşmeleri, ‘Süper teşvik’ uygulamaları gibi konular ekonomi çevrelerinin gündeminde olacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/04/2017 Salı
Güncelleme: 00:55 - 18/04/2017 Salı
Yeni Şafak
Referandum sonrası gündem ekonomi

​
Referandum sonrası gündem ekonomi ​

Referandumun ardından, Türkiye’nin gündemi ekonomi olacak. Siyasi tartışmalar somrasında ‘Evet’ sonucunun çıkmasıyla rahatlayan piyasa ve iş dünyası çevreleri bir dizi düzenlemeye odaklanacak. Bunlar içinde KDV Kanununun yenilenmes, “süper teşvikin” uygulanması, AB ile Gümrük Birliği’nin güncellenmesi görüşmeleri kısa vadede önemli gündem maddeleri olacak.

Öte yandan uluslararası gelişmeler de yine ekonomiyi işaret ediyor. Rusya’nın Türk tarım ürünlerinin ithalatına yönelik kısıtlayıcı kararının tamamen ortadan kaldırılması için iki ülke Ekonomi Bakanlarının gelecek hafta Türkiye’de bir araya gelmesi planlanıyor. Yeniden yapılandırma düzenlemesinde sürenin 2017 Mart sonuna kadar uzatılmasına yönelik yeni kanun tasarısının kısa sürede TBMM’ye gönderilmesi ve mayıs ayında yasalaşması bekleniyor. KDV sisteminin, sektörün beklentileri de dikkate alınarak 3 ay içinde gözden geçirilmesi ve yeni bir KDV Kanunu hazırlanması hedefleniyor. Altay tankının seri üretimi için düğmeye basılacak.

#Anayasa referandumu
#KDV
#İş dünyası
7 yıl önce