|

Rekabet için tasarım

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, “Üretir, tasarlar ve değer yaratırsanız varsınız. Aksi halde bu yarışta olamazsınız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 22:18 - 19/10/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliğinde tasarım gücüyle katma değerli ihracatı artırmak ve İstanbul'un küresel tasarımın merkezlerinden biri olmasını sağlamak amacıyla düzenlenen Türkiye Tasarım Haftası/Design Week Turkey başladı. Açılışın ilk gününde konuşan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, Türkiye Tasarım Haftası/Design Week Turkey'in açılışında, Türkiye'nin hedefleri olduğunu, bu anlamda “Küresel 10 marka olsun” denildiğini, bunun gerçekleştirilmesi gerektiğini kaydetti. Artık dünya dilinde “Ben de varım” diyen Türk markalarının olmaya başladığını vurgulayan Altunyaldız, “10 küresel markamız mutlaka olacak. Bunun için tüm taraflarla çalışıyoruz. Üretirseniz, çalışırsanız, tasarlarsanız ve değer yaratırsanız varsınız. Aksi halde bu yarışta olamazsınız” dedi.



Hedef İstanbul'u hub yapmak


TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise hedeflerinden birisinin tasarım ve endüstrinin birleşmesini sağlamak, küresel tasarım ofisleri için İstanbul'u bir hub haline getirmek olduğunu dile getirdi. Türkiye'de endüstriyel tasarım patentinin son 10 yılda 1,5 kat artarak 40 bin 200'e çıktığına da dikkat çekildi.



Ödüller sahiplerini buldu


Bu yıl beşincisi düzenlenen Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri Türkiye Tasarım Haftası kapsamında düzenlenen ödül töreninde sahiplerini buldu. Kazananlara ödüllerini T.C Ekonomi Bakanı Sn. Nihat Zeybekçi verdi. Arçelik, Ford Otosan, Seranit Grup ve Şişecam stratejik ortaklığında düzenlenen etkinlik boyunca endüstriyel tasarım, moda ve görsel iletişim tasarımı alanlarında öncü olmuş isimler deneyimlerini paylaşacak.


#Ziya Altunyaldız
#Nihat Zeybekçi
#Arçelik
#Ford Otosan
#Seranit Grup
8 yıl önce