|

Roketsan'dan yeni füze denemesi

Samsun'da ROKETSAN'ın füze deneme atışları devam ediyor. Füze denemelerinin yapıldığı bölgede Emniyet Müdürlüğü geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı.

Yeni Şafak
17:46 - 8/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 17:53 - 8/03/2018 Perşembe
IHA
FOTO: ARŞİV
FOTO: ARŞİV

Samsun'da ROKETSAN füze atışların yapıldığı saatlerde bölgeye giriş ve çıkışlar polis tarafından kapatıldı. Aynı zamanda balıkçıların denize açılması yasaklandı.

Milli Savunma Bakanlığına devri yapılan eski radar üssünde konuşlanan füze test atış alanından gerçekleştirilen 06-08 Mart tarihleri arasında icra edilecek olan füze test ve eğitim atış faaliyetlerinin bugün sonlandırılacağı tahmin ediliyor.

Atışlar, soğuk savaş yıllarında ABD tarafından Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’ne (SSCB) karşı dinleme amaçlı kurulan ve 1992 yılında kaldırılan Sülükgölü mevkisindeki eski radar üssünde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının yüzde 35,5 ile en büyük hissedarı olduğu Roketsan tarafından yapılıyor.

Türkiye savunma sanayine yatırımlara devam ediyor

Türkiye savunma sanayisine yaptığı yatırımla her geçen gün meyvelerini vermeye devam ediyor. Yerli silah üretiminde kullanılan teknoloji tüm dünyada şok etkisi yaratırken, gösterdiği başarı ile de rakiplerini kıskandırmaya devam ediyor.

Roketsan daha önce Bora'yı tanıtmıştı

ROKETSAN, Bora adıyla bildiğimiz uzun menzilli füze sistemini tanıttı. 2009 yılından bu yana ummalı bir çalışmanın ürünü olan füze, kendi sınıfındaki füzelerle rahatlıkla boy ölçüşebiliyor.

Ülkemizin gururu ve ilk uzun menzilli füzesi Khan adını taşıyan füzenin özellikleri şu şekilde;

  • -Çapı: 610mm
  • -Ağırlığı: 2500kg
  • -Savaş başlığının ağırlığı: 470kg
  • -Menzili 300km

#Samsun
#ROKETSAN
#Roket
6 yıl önce