|

Ruslardan Türk pabucuna akın

İstanbul'da başlayan Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı, Rusların akınına uğradı. Yoğun talep sebebiyle müşterilerin bir kısmını geri çevirdiklerini bile söyleyen Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Süleyman Gürsoy, “Ayakkabı sektörü olarak dünyadaki pazarların pek çoğuna Rusya’nın ölü halini bile değiştirmeyiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/09/2016 Salı
Güncelleme: 21:19 - 26/09/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Rusya ile ilişkilerin düzelmesi birçok sektörün yanı sıra ayakkabı sektörünede hareketlilik kazandırdı. Dünyanın alanında ikinci büyük fuarı olan “AYMOD-Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı”, CNR EXPO Yeşilköy'de açıldı. Yerli ve yabancı 60 bin sektör profesyonelinin hedeflendiği fuar, bin 500'e yakın markanın katılımı ile düzenleniyor. Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Süleyman Gürsoy, AYMOD'a Rus ilgisinin yoğun olduğunu söyledi.



RUSLARI GERİ ÇEVİRDİK


Süleyman Gürsoy, “TASD olarak yeni yönetimimizle ilk kez AYMOD'u gerçekleştiriyoruz. Çoğunluğu Rusya'dan olmak üzere Fransa, Almanya, İngiltere, Rusya, Ukrayna, Irak, Suudi Arabistan, BAE, Cezayir, Libya, Azarbaycan, Türkmenistan, Bulgaristan, Romanya gibi pek çok ülkeden çok sayıda alıcı bekliyoruz. Rusya ile ilişkilerin düzelmesi sektörümüz açısından çok iyi oldu. Eskiden fuara getirecek Rus alıcı bulamıyorduk. Bu fuarda yoğun bir talep oldu. Bir kısmını geri çevirmek zorunda kaldık” diye konuştu. Süleyman Gürsoy “Ayakkabı sektörü olarak dünyadaki pazarların pek çoğuna Rusya'nın ölü halini bile değiştirmeyiz” sözleri ile Rusya pazarının önemine değinerek, “Bu yıl trend alanımızı da Rusya'nın ve Avrupa ülkelerinin beğenilerine göre yaptık. Trend alanımızda frapan Rus tarzı ile daha mat daha kasual, mat tasarımlarımız var. Bu tarz aynı zamanda önümüzdeki yılın ilkbahar-yaz ayakkabı ve saraciye tarzı olacak” dedi.



2023 HEDEFİ 2,5 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT


AYMOD'un sektörün gözbebeği olduğunu hatırlatan Süleyman Gürsoy, sektörün 2023 yılında hedeflediği 2-2.5 milyar dolarlık ihracata ulaşmak için AYMOD'u kollayıp, büyütmesi gerektiğine dikkat çekti. Kendi kulvarında dünyanın ikinci büyük fuarı olan AYMOD'da, klasikten moderne, babetten çizmeye, çantadan, cüzdana, bavula ve kemere kadar her kesime hitap eden ürünler yoğun ilgi görüyor. Fuarda 2. salonda 2017 çanta, bavul, cüzdan ve kemer modelleri ile modası sergileniyor.



Ünlü markalar fuara katılıyor


Güney Afrika'dan milli katılım Ayakkabı ve saraciye modasına yön veren dünyaca ünlü markaların katılımcı olarak yer aldığı AYMOD, 60 bin metrekare alanda gerçekleştiriliyor. Ayrıca Güney Afrika, AYMOD Fuarı'na 12 ayakkabı firması ile milli katılım gösteriyor. 60 bin sektör profesyonelinin hedeflendiği fuar, TASD'nin ev sahipllğinde ve KOSGEB desteğiyle gerçekleştiriliyor.


#Ayakkabı Moda Fuarı
#Süleyman Gürsoy
#AYMOD
8 yıl önce