|

Ruslardan Türkiye’ye iş daveti

Rusya Federasyonu'nun Türkiye Ticaret Mümessili Aydar Gaşigullin, 16. MÜSİAD EXPO kapsamında düzenlenen Rusya Ülke Raporu sunumunda yatırım çağrısında bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/11/2016 Pazar
Güncelleme: 22:28 - 12/11/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Gaşigullin, yaptığı konuşmada, iki ülke liderlerinin iş birliğine ne kadar önem verdiğinin son zamanlarda görüldüğünü belirtti. Nükleer, otomotiv, tekstil, mobilya gibi neredeyse her konuda iki ülke arasında ilişkilerin olduğunu kaydeden Gaşigullin, iki ülke yatırımlarını hatırlattı. Gaşigullin, “İş adamları arasında rekabet var. Türk iş adamları 'biz daha fazla yatırım yapmak istiyoruz' diyor, Rus işadamları da bunu söylüyor” diye konuştu.



TÜRKLER İÇİN ASIL İŞ RUSYA'DA


Türkiye ile Rusya arasında önemli potansiyel bulunduğunu vurgulayan Gaşigullin, “Rusya'da özel ekonomik bölgelerde faaliyet gösterilmektedir ve Türk iş adamları da bu bölgelerden faydalanmaktadır. Sizleri Rusya'ya davet ediyoruz. Sizin için iş Rusya'da” dedi. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye Rusya İş Konseyi Yürütme kurulu üyesi Onur Güven de DEİK'in verdiği hizmetlere ilişkin bilgi verdi. İki ülkenin ticaret hacmini anımsatan Güven, iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesiyle hem siyasi hem de ekonomik anlamda gelişmelerin başladığını söyledi. Güven, uçak krizinden sonraki dönemde her iki ülkenin birbirine ihtiyacı olduğunu daha iyi anladığını dile getirdi. Güven, şunları kaydetti: “DEİK bünyesinde bu konuda çalışmalar yapılıyor. Yatırım konusunda da turizm sektöründe otel projeleri var.”


#Rusya Federasyonu
#Aydar Gaşigullin
7 yıl önce