|

Rusya'dan Antalya'ya akın

Rusya'dan Antalya'ya şubat ayında seyahat acenteleri aracılığıyla 12 bin 679 turist geldi. Geçen yılın aynı ayında bu ülkeden gelen turist sayısı sadece 360 olmuştu.

Yeni Şafak
15:31 - 2/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 15:39 - 2/03/2017 Perşembe
AA
Rusya'dan Antalya'ya şubat ayında seyahat acenteleri aracılığıyla 12 bin 679 turist geldi.
Rusya'dan Antalya'ya şubat ayında seyahat acenteleri aracılığıyla 12 bin 679 turist geldi.

Ocak-şubat döneminde kente gelen turist sayısı da 27 bin 75 olarak belirlendi. Söz konusu rakam geçen yılın aynı döneminde bin 398 kişi olarak kayıtlara geçmişti.



Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, 2016'nın önemli bölümünde Rusya pazarının kapalı olduğunu, bu nedenle bu seneki rakamların geçen yılla kıyaslanmaması gerektiğini söyledi.



Rakamların 2015 ve 2014 yıllarıyla mukayese edilmesinin daha doğru olacağını belirten Yağcı, "2015 ile kıyaslarsak Rusya'dan gelen turist sayısında yaklaşık yüzde 25'e yakın artış var, bu da oldukça ciddi bir rakam. 2014 rakamlarıyla da başabaşız." diye konuştu.



Yağcı, Rusya'dan gelişlerde esas trafiğin nisan ayında başlayacağını dile getirerek şöyle devam etti:



"Fakat şu andaki rakamlar bize gösteriyor ki Rusya'da ciddi bir potansiyel var. Rus halkının Türkiye'ye ve Antalya'ya gelme istekleri olduğunu görüyoruz. Siyasi, ekonomik bir sıkıntı olmadığı sürece 2017 yılında Antalya'da 2,5 milyon ile 4 milyon kişi bandında Rus turisti ağırlayacağımızı düşünüyorum. Bunun da nedeni, otellerimizin kalitesi çok iyi, her tüketiciye hitap eden fiyatlarımız mevcut. Ayrıca Antalya'da tatil yapma alışkanlığı olan ciddi bir kitle var. Onların da Antalya'ya özlemle baktıklarını düşünüyoruz. Antalya'da yaşadıkları tatil keyfini tekrar yaşamak istediklerini, ocak ve şubat aylarındaki rakamlardan görüyoruz."



Erken rezervasyonlarda da ciddi bir artış olduğuna işaret eden Yağcı, "Şu andaki duruma göre, bu yıl 2015, hatta 2014 rakamlarını bulmamamız için bir neden yok. Ben Rusya'dan gelen turist sayısının 4 milyona kadar çıkacağını düşünüyorum." dedi.





#AKTOB Başkanı Erkan Yağcı
#Antalya
#Rus turist
7 yıl önce