|

Rusya'dan et alınacak mı? Bakan açıkladı...

Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev'in et ve süt ürünleri için izin beklediklerine yönelik açıklamaya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba cevap verdi.Bakan Fakıbaba Rusya ile et ithalatı konusunda bir anlaşmanın olmadığını, ithal edilecek olsa dahi bunun ise siyasi amaçla çok büyük seviyelerde olmayacağını söyledi.

Yeni Şafak
14:23 - 12/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 14:26 - 12/03/2018 Pazartesi
IHA
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'dan Rus mevkidaşının açıklamalarına cevap geldi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'dan Rus mevkidaşının açıklamalarına cevap geldi.

Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev'in Rus şirketlerinin, kırmızı et, süt ve deniz ürünleri noktasında Türkiye’den ihracat izni beklediğine dair açıklamaya yönelik Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'dan açıklama geldi.

'SİYASİ AMAÇLI'

Bakan Fakıbaba, Rusya’dan et ithalatı konusuna ilişkin, "Türkiye’nin çok büyük et ihtiyacından değil genelde siyasi amaçlı olarak ihracat yaptığınız ülkelerden ithalatta yapmak zorunda olduğunuzdan dolayı bazı kalemlerde böyle şeyler gündeme gelebiliyor.
İthal edilecek olsa dahi bu çok büyük seviyelerde değil küçük seviyelerde olan ithallerdir
” dedi.

''ANLAŞMA YOK''

Rusya’dan et ithalatı konusunda anlaşmanın olup olmadığının sorulması üzerine Fakıbaba, şöyle konuştu:

“Hayır anlaşma yok. İhracat ve ithalat şemasına baktığımızda eğer sizin ihracat oranınız fazlaysa o ithal olan ülke şunu soruyor, biz sizden çok fazla alıyoruz siz ne alabilirsiniz ve bu bağlamda bazı görüşmeler olabilir. Ama Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının böyle bir görüşmesi olmamıştır. İthal edilecek olsa dahi bu çok büyük seviyelerde değil küçük seviyelerde olan ithallerdir. Küçük rakamlarla mümkün olduğu kadar dengeyi bulmaya çalışıyoruz.”

#Aleksandr Tkaçev
#Ahmet Eşref Fakıbaba
#Kırmızı et ithalatı
6 yıl önce