|

Rusya’yı petrol korkusu sardı

Petrol fiyatlarının dip yapması Rusya’yı tedirgin etti. Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, ekonomide en kötü senaryoya hazır olunması gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:29 - 14/01/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, petrol fiyatlarındaki düşüşün Rusya ekonomisini zora soktuğunu, ancak durumun şu anda yönetilebilir noktada bulunduğunu söyledi. Medvedev, petrolün daha da düşmesi durumunda bütçenin yeniden gözden geçirilmesinin gerekeceğini de belirterek “En kötü senaryoya karşı hazırlıklı olmalıyız” dedi. Medvedev, Moskova'da bir ekonomi forumunda yaptığı konuşmada, yüksek faiz oranının ekonomik büyümeyi engelleyen en önemli problemlerden biri olduğunu söyledi.



10 YILIN EN ZORLUSU




Dimitri Medvedev, Rusya'nın aynı anda bu kadar çok ekonomik sorunla daha önce karşılaşmadığını belirtti. Rus haber ajansı Ria Novosti'de yer alan habere göre, geçtiğimiz yılın ekonomik açıdan Rusya için son 10 yılın en zor yıllarından biri olduğunu belirten Medvedev, “Ekonomimiz, petrol fiyatlarındaki hızlı düşüş, ülkemize uygulanan yaptırımlar ve küresel ekonomik yapının değişmesi gibi bir çok unsurla aynı anda daha önce mücadele etmek zorunda kalmamıştı” şeklinde değerlendirmede bulundu. Rusya'nın ucuz petrolle mücadele etmeyi öğrendiğini de savunan Medvedev, ülkedeki durumun 1998 krizinden farklı


olduğunu belirtti.


#Dimitri Medvedev
#petrol fiyatları
#Medvedev
8 yıl önce