|

Rüzgar YEKA’ya talip

Rüzgar enerjisinde Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalesine girmek istediklerini belirten Polat Enerji Başkanı Adnan Polat, bunun için mevcut ortaklıklarının yanısıra Fransa va Kanada’dan yeni yatırımcılarla da işbirliği kuracaklarını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/07/2017 Salı
Güncelleme: 00:34 - 25/07/2017 Salı
Yeni Şafak
Adnan Polat
Adnan Polat

Polat Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, 27 Temmuz’da son teklifleri alınacak rüzgar enerjisinde Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalesine girmek üzere çalıştıklarını belirterek, “Yabancı ortaklarımız Fransız EDF ve Kanada’nın en büyük emeklilik fonu olan PSP olacak gibi görünüyor. Enercon zaten birlikte hareket ettiğimiz bir firma ve bir yerli ortak ile daha ihaleye girmeyi planlıyoruz” dedi.

Kurulacak fabrikanın sadece iç pazara değil, ihracata yönelik de üretim yapacağına işaret eden Polat, ihracat noktaları düşünüldüğünde denize yakın olması gerektiğini ve kaliteden ödün vermeden en düşük maliyetle yatırım yoluna gidileceğini anlattı.

YENİ İHALELER DE OLUR

Hem güneş hem de rüzgardaki YEKA projelerinin ardından birkaç tane daha biner megavatlık YEKA ihalesi açılacağını düşündüğünü aktaran Polat, “Benim de güneş enerjisi ilgimi çekiyor, güneşe girebilirim” değerlendirmesinde bulundu.

#Türkiye
#Enerji
#Adnan Polat
7 yıl önce