|

Rüzgara yabancı ilgisi

YEKA RES-2 ihalesine yabancıların ilgisi arttı. ENERCON GmbH Genel Müdürü Hans-Dieter Kettwig, YEKA RES-2 ihalesiyle ilgilendiklerini söyledi. Kettwig, “Ayrıntıların açıklanmasını bekliyoruz ve ihaleye girmeyi düşünüyoruz” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 23/10/2018 Salı
Güncelleme: 01:00 - 23/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Alternatif enerji türlerine ilgi her geçen gün artıyor.
Alternatif enerji türlerine ilgi her geçen gün artıyor.

ENERCON GmbH Genel Müdürü Hans-Dieter Kettwig, YEKA RES-2 ihalesiyle ilgilendiklerini söyledi. İyoruz. Şartname kriterlerine yönelik detayların açıklanmasını beklediklerini belirten Kettwig, “Yaklaşık 20 yıldır Türkiye'nin enerji sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Türkiye'nin rüzgar sektörüne yaptığımız ve devam eden yatırımlarımızla karşılıklı güven sağladık. Şartname ayrıntıları yeni açıklanan YEKA Rüzgar Enerjisi Santrali-2 (YEKA RES-2) ihalesiyle ilgileniyoruz. Şartname kriterlerine yönelik ayrıntıların açıklanmasını bekliyoruz ve ihaleye girmeyi düşünüyoruz” dedi. Kettwig, Türkiye'nin ekonomik anlamda zor bir dönemden geçtiğini ancak bu durumun üstesinden gelebileceğini de dile getiren

"Türkiye'DE geleceK parlak"

Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği Başkanı Giles Dickson da Türkiye'nin rüzgar enerjisi konusunda kaynak ve yatırım ortamı açısından geleceğinin parlak olduğunu söyledi.

Türkiye'nin temiz kaynakların gücünü yükseltmek amacıyla mevzuat değişikliğine gittiğini ve yatırım ortamını cazip hale getirdiğini anlatan Dickson, "Türkiye atacağı güçlü adımlarla kurların oluşturduğu olumsuzllukları değiştirebilecek potansiyele sahip. Çünkü özellikle enerji sektöründe, Türkiye yenilenebilir enerjinin kapasitesini artırmaya kendini adamış görünüyor" değerlendirmesinde bulundu. ENERCON Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Arif Günyar da mevcut işletmelerin kapasitelerini artırabilmesinin sektöre ve yatırımlara hızlı ve ciddi bir canlılık getireceğini aktardı.

#Enerji
#Rüzgar enerjisi
5 yıl önce