|

Sadece MB ile çözüm olmaz

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, enflasyonla mücadelenin sadece para politikaları ile yapılamayacağını ifade etti. Kaan "Enflasyon, Merkez Bankası’nın inisiyatifine bırakılamayacak kadar ciddi ve maliyetli bir sorun" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:28 - 19/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, enflasyon sorununa karşı topyekün bir mücadele gerektiğini söyledi.
MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, enflasyon sorununa karşı topyekün bir mücadele gerektiğini söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 18'incisini düzenlediği Ekonomi Basını Başarı Ödülleri töreni gerçekleştirildi. Programda konuşan MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, enflasyon sorununa karşı topyekün bir mücadele gerektiğini söyledi. Kaan, sadece para politikaları ile sorunun çözülemeyeceğini söyledi. Kaan, "Ekonomik, sosyal hatta siyasal maliyeti bulunan bir olay ve olgu olan enflasyon, Merkez Bankası’nın inisiyatifine bırakılamayacak kadar ciddi ve maliyetli bir sorun" dedi.


GÜÇLÜ EKONOMİ VURGUSU

Döviz kurunun yükselmesinin önemli nedenlerinden birisinin, insanların paralarının değerini koruma isteği olduğunu anlatan Kaan, "Paranın değer kaybının nedeni, enflasyondur. Enflasyon kontrol altına alınabilirse, TL'nin alım gücü, dolayısıyla da değeri korunmuş olur" dedi. Kaan, Türkiye ekonomisinin konjonktürel dalgalanmalar ile sarsılacak bir yapıda olmadığını 2018'nin ihracat için rekor yılı olacağını sözlerine ekledi.

#Ekonomi
#Merkez Bankası
#MUSİAD
6 yıl önce