|

Sağlık Turizmi Ajansı kuruluyor

Türkiye sağlık turizminden yılda gelen 2.5 milyar dolarlık gelirini artırmak için yeni bir çalışmaya imza attı. Ekonomi ve Sağlık Bakanlığı çatısı altında Sağlık Turizmi Ajansı kurulacak. Ajans ülkemizdeki hasta turizminin geliştirilmesi için lokomotif görev üstlenecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/03/2016 Salı
Güncelleme: 22:13 - 21/03/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Türkiye, sağlık turizminde dünyada daha fazla söz sahibi olmak için harekete geçiyor. Yıllık 2,5 milyar dolarlık bir gelirin olduğu sektörün daha da geliştirilmesi için yeni bir çalışmaya başlandı. Ekonomi Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı çatısı altında Sağlık Turizmi Ajansı kurulması için start verildi. Çalışmaları tamamlanmak üzere olan ajansın faaliyetleri Sağlık Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı ortaklaşa yürütecek. Ajans kurulum çalışmaları ve faaliyet alanlarında yapacaklarına ilişkin detay çalışmaları yetkililer tarafından sürdürülüyor. Önümüzdeki günlerde ajansın kurulumuna ilişkin detaylı bilgiler kamuoyu ile paylaşılacak.



EKONOMİK GELİRİN ARTMASI HEDEFLENİYOR


Ajans ile yılllık sağlık turizmi gelirlerinin daha da arttırılması hedefleniyor. Öte yandan Türkiye'de faaliyet gösteren bir sigorta şirketi yurtdışındaki hastaların tedavilerinin Türkiye'de yapılması koşuluyla, yurtdışında sağlık sigortası satmak için Hazine Müsteşarlığı'na başvurdu. Girişim sağlık turizmini teşvik edecek bir uygulama olarak görülüyor.



REFAKATÇİ DE DESTEKLENMELİ


Ülkemizde yabancı hastaların Türkiye'de tedavi edilmesi için bir çok teşvik bulunuyor. Gidiş dönüş olarak toplamı bin doları geçmemek kaydıyla uçak biletinin yarısı devlet teşvikinden yararlanıyor. Sektör temsilcileri, Hazine Müsteşarlığı yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde yeni teşvikler istedi. Sektör temsilcileri hastaların yanında refakatçi için de destek verilmesi önerisini dile getirdi. Özellikle bedeli çok fazla olan organ nakli, by-pass, beyin cerrahi gibi tedaviler için gelen hastanın yanında mutlaka refakatçi ile gelmek zorunda. Refaketçiye de destek sektörü büyütür bilgisi yetkililer ile paylaşıldı.


#sağlık turizmi
#Sağlık Turizmi Ajansı
8 yıl önce