|

Sanayi üretimi beklentileri aştı

Türkiye İstatistik Kurumu Sanayi Üretim Endeksi'ni açıkladı. Açıklanan verilere göre Sanayi üretimi ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,3 arttı. Sanayi üretiminde önceki yıla göre artış beklentisi yüzde 5,3 olarak öngörülmüştü.

Yeni Şafak
10:16 - 8/12/2017 Cuma
Güncelleme: 10:24 - 8/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Ekim ayı sanayi üretim endeksi
Ekim ayı sanayi üretim endeksi
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Sanayi Üretim Endeksi'ni açıkladı.

Buna göre sanayi üretimi ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,3 arttı.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde; 2017 yılı Ekim ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,5, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 7,7 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 7,3 arttı.

ÖNCEKİ AYA GÖRE DEĞİŞİMLER

Sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 0,7 arttı.

Madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,2 azalırken imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,3 arttı. Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 1,9 azaldı.

BEKLENTİLERİ AŞTI

Sanayi üretiminde önceki yıla göre artış beklentisi yüzde 5,3, önceki aya göre artış beklentisi de yüzde 0.3 düzeyindeydi. Böylece sanayi üretimi her ikisinde de beklentiyi önemli oranda aşmış oldu.

#Sanayi üretim endeksi
#Türkiye İstatistik Kurumu
#TÜİK
6 yıl önce