|

Sanayinin tercihi OSB

2023’e Doğru Türkiye’de OSB’lerin Dönüşümü raporu yayımlandı. Buna göre, sanayicilerin yüzde 71’i bugün aynı yatırımı yapacak olsa yine OSB’yi seçeceğini belirtiyor.

Yeni Şafak
04:00 - 5/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 00:14 - 5/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Sanayiciler yüksek kaliteli altyapı ve öngörülebilir yatırım ortamından dolayı OSB'leri tercih ediyor.
Sanayiciler yüksek kaliteli altyapı ve öngörülebilir yatırım ortamından dolayı OSB'leri tercih ediyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından hazırlanan "2023'e Doğru Türkiye'de OSB'lerin Dönüşümü" raporu, sanayicilerin yüksek kaliteli altyapı ve öngörülebilir yatırım ortamından dolayı OSB'leri tercih ettiğini ortaya koyuyor. Sanayicilerin yüzde 77'si OSB'lerin firmaların verimliliğinde olumlu etkisi olduğunu düşünürken, yüzde 71'i bugün aynı yatırımı yapsa yine OSB'yi seçeceğini belirtiyor. Rapor, OSB’lerin altyapı hizmet imkanları sağlayarak firmaların hem finansman yükünü hafiflettiğini hem de rekabet gücünü arttırdığını bir kez daha ortaya koydu.

‘TEKNOLOJİK OSB’ İHTİYAÇ

Rapora göre, firmaların yenilikçiliğinin artırılmasında, OSB'ler içinde Teknoloji Geliştirme Bölgeleri'nin kurulması ve işletilmesi, dijitalleşme ve sanayi 4.0 konusunda kapasite artırıcı programlar düzenlenmesi ve üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesine yönelik faaliyetler önem taşıyor.

#2023
#OSB
#Dönüşüm
#Rapor
5 yıl önce