|

Sanki uzayda yaşıyorlar

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından dile getirilen ‘dövizle kiraya son’ açıklamasına destek verdi.

Haber Merkezi
04:00 - 1/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:00 - 1/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Orka Holding ‘dövizle kiraya son’ açıklamasına destek verdi.
Orka Holding ‘dövizle kiraya son’ açıklamasına destek verdi.

Orakçıoğlu, “Bazı yabancı fonlar sanki uzayda yaşıyorlarmış gibi kur yükünü perakendeciye yüklüyor. Karşılıklı iş birliğinin, sektörün tüm paydaşlarının büyümesine katkı sunacağına inanıyoruz” dedi.

KUR KAYNAKLI ARTIŞ YÜZDE 40’A DAYANDI

Moda perakendesinin lideri Damat, Tween, D’S Damat markalarını bünyesinde barındıran Orka Holding’in Başkanı Orakçıoğlu, “Bir yıl içinde yüzde 80 artış gösteren bir Euro ile karşı karşıyayız. Bu derece artan bir maliyeti dövizle mağaza kiralayan markalar karşılayamaz. Tüm bu gelişmelere rağmen sanki uzayda yaşıyormuş gibi davranan, son derece duyarsız yaklaşım sergileyen yabancı fonların sahip olduğu bazı AVM’ler söz konusu” dedi.


Kurlardaki artış nedeniyle ağustos ayı kiralarında yüzde 10’luk bir fark yaşadıklarını söyleyen Orakçıoğlu, eylül ayında ödenecek kiralarda ise bu farkın çok daha büyük olacağını ve artışın yüzde 40’lara ulaştığını vurguladı. Orakçıoğlu, halen 73 ülkede 400’ü aşkın mağazaya sahip olduklarını hatırlattı.

  • Dolarla kira protestosu kepenk indirtti
  • Yüksek kirayı protesto eden bir grup marka, Bursa’da bulunan Marka AVM’de kepenk indirme eylemi yaptı. Yaklaşık 35 mağazanın kepenk indirdiği eylem konusunda markala adına yapılan yazılı açıklamada, ‘yüksek kira’ sorununa 20 Eylül’e kadar çözüm bulunamaması halinde Marka AVM’den tamamen çıkacakları belirtildi.
#Süleyman Orakçıoğlu
#Orka Holding
6 yıl önce