|

Santral operatörlüğünden zirveye

İş hayatına babasının ve kardeşlerinin kurduğu döküm firmasında santral operatörü olarak başlayan Armağan, yılda 5 binin üzerinde traktör üreten ve 21 ülkeye ihracat yapan bir şirketin patronu oldu.

Yeni Şafak
13:39 - 7/03/2017 Salı
Güncelleme: 13:49 - 7/03/2017 Salı
AA
Erkunt Traktör, bu yıl 6 bin 400 traktör üretmeyi amaçlıyor.
Erkunt Traktör, bu yıl 6 bin 400 traktör üretmeyi amaçlıyor.

Fortune Türkiye dergisinin araştırmasına göre ülkenin en güçlü 50 kadınından biri gösterilen Erkunt Traktör'ün sahibi Zeynep Erkunt Armağan, iş hayatında elde ettiği başarıların sırrını ve hedeflerini anlattı.



Armağan, çalışma hayatına babasının ve kardeşlerinin kurduğu döküm fabrikasında çalışarak başladığını dile getirerek, "Döküm sektöründeki kariyerime santral operatörü olarak başladım ve genel müdür yardımcısı olarak tamamladım. O sektörde kadın olarak çalışmak zordu. Döküm sektörüne giren ilk kadın bendim. Traktör alanında da sektöre giren ilk kadın girişimci ben oldum" dedi.



Bugün sahibi olduğu şirketi 2003'te kurduğunu belirten Armağan, bir yıl sonra da üretime başladıklarını söyledi. Şirketi, yerli bir traktör markası yaratmak adına şirketi kurduklarını dile getiren Armağan, ülkenin iklimini ve çiftçilerin ihtiyaçlarını dikkate alarak traktör tasarlamayı kendilerine hedef olarak belirlediklerini ifade etti.



Bu yıl 6 bin 400 traktör üretmeyi amaçladıklarını kaydeden Armağan, firma olarak 21 ülkeye ihracat yaptıklarının altını çizdi. Armağan, özellikle İngiltere, Almanya gibi traktörün doğduğu topraklara ihracat yapmalarının kendisini ayrıca gururlandırdığını ifade etti.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'na çağrı

Armağan, firmalarındaki kadın istihdamına ilişkin de "Sektörde ilk mavi yakalı kadın personel çalıştıran firmayız. Biz çalıştırmaya başlayana kadar hiçbir otomotiv firmasında montajda mavi yakalı kadın çalışmıyordu. Ben kadınlara, onların el yetilerinden tutun da ısrarcılıklarına, titizliklerine, işi öğrenmek için gösterdikleri çabaya çok güveniyorum" değerlendirmesinde bulundu.



Kadınların, yaptıkları işi baştan savma yapmadıklarına işaret eden Armağan, onların iş hayatında da günlük hayatta olduğu gibi birden fazla işi aynı anda ve en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını söyledi.



Firmada 360 kişinin çalıştığını ve bunun yüzde 34'ünün kadınlardan oluştuğunu kaydeden Armağan, "Bu sayı daha da artsın istiyorum. Bununla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından destek istiyoruz. Kadınları çalıştırmayı kolaylaştırmak yerine zorlaştıran yasalarımız var. Bunlara el atılmalı" diye konuştu.




#Fortune Türkiye
#Santral operatörlüğü
#Erkunt Traktör
#Zeynep Erkunt Armağan
7 yıl önce