|

Satışta geri sayım

Denizbank hisseleri satışının bu ay tamamlanması bekleniyor. Süreci karlı bir büyümenin habercisi olarak gördüklerini söyleyen Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, "İnşallah, hayırlı bir aya giriyoruz. Hayırlı bir ayda inşallah güzel sonuçlar alırız" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:32 - 16/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Denizbank hisseleri satışının bu ay tamamlanması bekleniyor.
Denizbank hisseleri satışının bu ay tamamlanması bekleniyor.

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank'ın Denizbank AŞ hisselerinin satışına ilişkin süreçte sona yaklaşıldı. Çitçiler Günü dolayısıyla dün İstanbul'da bir araya geldiğimiz Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş'e bankanın satış sürecini sorduk. "Hayırlı bir aya giriyoruz. Hayırlı bir ayda inşallah güzel sonuçlar alırız" diyen Ateş, süreci şöyle anlattı: "Bu kadar politik, ekonomik ve gelişmekte olan ülkelerin çok da lehine olmayan, petrolün 77 dolarlara çıktığı bir ortamda, bizim sağladığımız varlık demek ki güzel, demek ki gelecek vadediyor, demek ki karlı büyümenin habercisi. Bu bakımdan da talibi var. Ben öyle algılıyorum. Bunun Türkiye açısından ne anlama geldiğini gazeteci olarak sizin değerlendirmenize bırakıyorum.” Ateş, “Gelişmekte olan ülkelerin hangisinde çok milyarlı bir işlem oluyor, dünyada örneği var mı? Mayıs ayında kesin sonuçlanabilir diyebilir miyiz?" sorusu karşılık ise "İnşallah, Allah'ın izniyle" cevabını verdi.


KUR SATIŞI OLUMSUZ ETKİLEMEDİ

Hakan Ateş, yetkili ağızların her zaman hissedar olduğunu belirterek, "Benim bankada 1 tane bile hissem yok. Dolayısıyla bunu alan var, satan yok. Biz potansiyel alıcıyı da kamuoyuna Emirates NBD diye deklare ettik. Onlar da çok maruf bir banka. Rusya'nın da en büyük bankası Sberbank. Hissedar işidir bu, bizi aşan bir konu. Onun dışındaki birçok faaliyetlerimizden de haberdarsınız. Dolayısıyla varlık güzel bir varlık" değerlendirmesinde bulundu. Ateş, ayrıca kur seviyesinin süreci olumsuz etkilemediğini belirtti. Ateş, "Fiyatlamayı TL üzerinden yapmıyor musunuz?" sorusu karşısında da, "Hayır. Zorlu Grubu'ndan ilk satış, Fransız-Belçika ortaklığına ve 4,7 katıydı. Bu tarihi bir rekordur. Şu anda Türkiye'de halka açık bankaların pazar değerleri 125 milyar dolarlara kadar çıktı. Şu anda 42-43 milyar dolar mertebesinde dedi.

2-5 AYLIK UZAMASI NORMAL

"Süreç neden bu kadar uzadı, fiyat mı beğenilmiyor?” sorusunun yöneltilmesi üzerine Ateş, şunları söyledi: "Çok uzaması sizin değerlendirmeniz. 170 milyarlık bir varlıktan bahsediyoruz. Zaten data room'ların açılması şubat sonlarını buldu. Ondan sonra da 2-2,5 aylık bir değerlendirme süreci son derece normaldir. 12 milyon müşterisi, 751 şubesi ve Deniz AG, Deniz Moskova da dediğiniz zaman 3 kendi başına bankası olan, sadece Avusturya'daki bankamızın bu seneki karı 170 milyar avrodur ve 11 milyar avroyla Avusturya'nın yabancı olarak en büyük ikinci bankası karlılık açısından. Bizim Intertech şirketimize HSBC'nin teknoloji yetkilileri Londra'dan geldi ve biz 35 milyon dolara onlara core banking, yani ana bankacılık ve perakende bankacılık sistemini yaptık. Onlar büyük bir değişim olarak bunun tanıtımını yaptı."

  • Kap'a satış için açıklama geldi
  • Denizbank, ana ortağı Sberbank'ın kamuya yaptığı açıklamaya istinaden, 30 Ocak 2018'de Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) bir açıklama yayımlamıştı. Açıklamada, şu ifadelere yer verilmişti: "Sberbank, Denizbank AŞ'deki hisselerinin Emirates NBD tarafından satın alınması seçeneğini de içerecek şekilde, Denizbank AŞ ile ilgili Emirates NBD ile stratejik görüşmelere başladığını belirtmiştir. Görüşmeler henüz başlangıç aşamasında olup, sürecin nasıl sonuçlanacağı belli değildir. Sberbank, farklı piyasalardaki potansiyel fırsatları düzenli bir şekilde değerlendirmekte olduğunu ifade edilmiştir."

Türkiye'nin her köşesine hizmet

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, 16 yıl önce çiftçiyi tefecinin elinden kurtarmak üzere yola çıktıklarını ve bugün geldikleri noktada Türkiye’de tarımın ve çiftçinin bankası olarak anılmaktan gurur duyduklarını ifade ederek, şunları kaydetti: “2002 yılında tarımı ülkemizin geleceği için kritik sektör olarak sahiplendiğimizde, çiftçinin sorunlarına odaklanan tek özel bankaydık. Yola çıktığımız günden bu yana 20 katın üzerinde artırdığımız, Türkiye’nin her köşesine hizmet götüren tarım şubelerimiz, yeri geldiğinde üreticinin tarlasına, bahçesine kadar ulaşma başarısını gösterdik”.

#Denizbank
#Satış
#Hakan Ateş
6 yıl önce