|

Sayaç montajında pazarlık olanağı

Doğal gaz dağıtım şirketleri artık abonelerden sayaç montaj ve bağlantı malzemesi bedeli talep edemeyecek. Bu bedeller abone ile iç tesisat şirketleri arasında yapılacak anlaşmayla belirlenecek.

Haber Merkezi
04:00 - 14/10/2018 Pazar
Güncelleme: 01:11 - 14/10/2018 Pazar
Yeni Şafak
Değişiklikler dün Resmi Gazete’de yayımlandı.
Değişiklikler dün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yetkililerinden alınan bilgiye göre, doğal gaz dağıtım şirketlerinin abonelerden sayaç bağlantı malzemeleri ve sayaç montaj bedelleri talep etmesi uygulamasına son verildi.

Bir kez alınıyor

Dün Resmi Gazete’de yapılan değişiklikle abone bağlantı bedeli tanımı değiştirilerek, doğal gaz dağıtım şirketleri tarafından abonelerden talep edilen bedel kapsamındaki sayaç bağlantı malzemeleri ve sayaç montaj bedelleri bu kapsamdan çıkarılmıştı.Abone bağlantı bedeli, doğalgaz şirketi ile abone arasındaki bağlantı anlaşmasının imzalanması sırasında bir defaya mahsus olmak üzere tahsil ediliyor ve servis hattının imalatına başlandıktan sonra bu bedelin iadesi yapılmıyor. Aynı adresle ilgili daha önce bağlantı bedeli alınmış ise bu bedel tekrar alınamıyor ancak yapı veya tesisin genişletilmesi sonucunda ortaya çıkabilecek ilave maliyetlerin bedeli ilgili mevzuata göre mülk sahibi kişi veya şirketler tarafından karşılanıyor. İstanbul Gaz Dağıtım Sanayii ve Ticaret A.Ş (İGDAŞ) bağlantı bedeli adı altında ücretlendirme yapıyor. Abone iç tesisatına bağlantısı için gereken proje, işçilik, malzeme, kontrol ve onay harcamaları ile sayaç, sayaç bağlantı malzemeleri ve sayaç montaj bedeli tahsil ediliyor. Bir defaya mahsus olmak üzere tahsil edilen ücretin geri iadesi yok. Fiyatlandırma ise şu şekilde: “Konut amaçlı kullanım ve konutlarla aynı binada bulunan konut harici kullanımlar için abone bağlantı bedeli, bağımsız bölümün ilk 200 metrekaresi için 514 TL +KDV, 200 metrekareden büyük yerlerde ilave her 100 metrekare için 424 TL +KDV.”

#Doğalgaz
#Sayaç
6 yıl önce