|

Şehit ve gazi yakınına atama

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, gelecek hafta şehit yakını, gazi ve gazi yakını atamalarını yapacaklarının müjdesini verdi. Bakan Selçuk, memurların 3600 ek göstergeleriyle ilgili çalışmaların da Devlet Personel Başkanlığı ve ilgili bakanlıkların katılımıyla olumlu sonuca ulaşma kararlılığı içinde sürdüğünü ifade etti.

Yeni Şafak
04:00 - 19/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 01:45 - 19/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, gelecek hafta şehit yakını, gazi ve gazi yakını atamalarının yapılacağını bildirerek, bu konudaki istihdamları bekletmeyeceklerini söyledi. Bakan Selçuk, Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) Kavaklıdere Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıda, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gelir artırıcı ve gider azaltıcı rasyonel tedbirleri zamanında almalarının da etkisiyle SGK’nin aktüeryal (Sigorta risklerine ve istatistiklere dayanan ekonomi) dengesinde 2071 yılına kadar herhangi bir sorun görmediklerini belirten Selçuk, şu bilgileri paylaştı: “Gelir artırıcı ve gider azaltıcı tedbirler sayesinde 2018’de öngörülen açığı az bir rakamla kapattık. Son 10 yılın en iyi rakamlarını elde ettik, Gayrisafi Yurt İçi Hasılanın yüzde 0,42’si olarak gerçekleşti. 2008’den beri yakalanan en iyi rakam. 2002 yılında yüzde 71,5 olan SGK’nin gelirlerini giderlerini karşılama oranı 2018 yılında yüzde 95,5’a ulaştı. Yine prim gelir gelirlerinin emekli aylıkları ve sağlık giderlerini karşılama oranı yani aktif-pasif oranı da 2002’de yüzde 61’den 2018’de yüzde 76’ya yükseldi. Bu rakamlara baktığımız zaman Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemlerinin gerçek olmadığı aşikar. SGK’nin aktüeryal açıdan son 15 yılın en iyi durumunda olduğunu görüyoruz.”


İŞKUR’LA 1 MİLYON 250 BİN KİŞİYE İŞ

Bakan Selçuk, İŞKUR’un istihdamda önemli bir rekora imza attığını hatırlatarak, “İŞKUR, 2018 yılında 1 milyon 250 bin kişinin istihdamına aracılık etti. Bu önemli bir başarı” dedi. Bu yılın “yaşlılık yılı” ilan edildiğini anımsatan Selçuk, bu kapsamda Cumhurbaşkanlığının himayelerinde şubat ayında Yaşlılık Şurası’nın toplanacağını bildirdi. Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının kamuda istihdamına önem verdiklerini vurgulayan Selçuk, “Bu konudaki istihdamları bekletmiyoruz. İnşallah gelecek hafta şehit yakını, gazi ve gazi yakını atamasını yapacağız” bilgisini verdi. Selçuk, cihaza bağlı hastaların elektrik faturalarının 200 liralık kısmını karşıladıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti: “Hemodiyaliz hastalarımızın durumlarını yakından takip ediyoruz. Bu hastalar, sürekli tedavi görmek zorundalar. Onların devlet tarafından karşılanan ücretlerine yüzde 19 oranında artırım gerçekleştirdik. Böylece hemodiyaliz tedavileri için tüm sağlık hizmeti sunucularından 193 lira olan desteği 230 liraya çıkarmış bulunmaktayız.”

ENGELLİ İSTİHDAMI 10 KATINA ÇIKTI

Engellilerin, hayatın her alanında yer almaları için hükümetleri döneminde yasal düzenlemeler yapıldığını hatırlatan Selçuk, “2002’de kamu kurumlarında 5 bin 77 engelli memur istihdam edilirken 2018’de bu sayının yaklaşık 10 katına çıktığını görmekteyiz” ifadesini kullandı. Bunun yanında Selçuk, engelliler için hibe desteğinin yükseltilerek 50 bin liraya çıktığını, 1300’ü aşkın engellinin hibe desteğinden faydalandığını belirtti. Bakan Selçuk, engelliler için yeni açılacak yatılı merkezlerde gündüzlü bakım hizmetlerini yaygınlaştırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

  • 3600 için çalışmalar sürüyor
  • Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, memurların 3600 ek göstergeleriyle ilgili çalışmalarının, Devlet Personel Başkanlığı ve ilgili bakanlıkların eşliğinde olumlu bir sonuca varma kararlılığı içinde devam ettiğini ifade ederek, “Cumhurbaşkanımızın burada verdiği bir söz var, inşallah buradaki çalışmalar tamamlandıkça biz de kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı. İŞKUR’un istihdam edeceği iş ve meslek danışmanlarının mülakat süreçlerinin tamamlandığını da aktaran Selçuk, “İnşallah önümüzdeki günlerde iş ve meslek danışmanları da görevlerine başlayacaklar” bilgisini verdi. Öte yandan süresiz nafakayla ilgili çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Selçuk, “Süresiz nafaka konusunda hiçbir tarafı mağdur etmeyen iyi bir sonuca erişeceğimize inanıyorum” dedi.
#​Aile
#Çalışma ve Sosyal Hizmetler
#Zehra Zümrüt Selçuk
#Şehit
#Gazi
#Memur
#Atama
5 yıl önce