Şevket Sabancı hayatını kaybetti

Haber Merkezi
00:42, 23/07/2021, CumaG: Güncelleme: 00:46, 23/07/2021, Cuma
Yeni Şafak
Şevket Sabancı hayatını kaybetti
Şevket Sabancı

Sabancı Holding’in ikinci kuşak temsilcisi ve Esas Holding’in kurucusu Şevket Sabancı 85 yaşında hayatını kaybetti. Sabancı’nın, hastanede bir süredir tedavi altında olduğu açıklandı. Siyaset ve iş dünyasından çok sayıda kişi Türk sanayisinin öncülerinden Şevket Sabancı’nın vefatı üzerine ailesine taziye mesajı yayımladı.

Sabancı Holding’in kurucularından Şevket Sabancı tedavi gördüğü hastanede dün sabah hayatını kaybetti. 85 yaşında dünyaya veda eden Şevket Sabancı'nın hastanede bir süredir tedavi altında olduğu açıklandı. Esas Holding kurucusu ve Sabancı Holding’in ikinci kuşak temsilcisi Şevket Sabancı’nın ölüm nedenine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Hacı Ömer ve Sadıka Sabancı çiftinin dördüncü çocuğu olan Şevket Sabancı, 1936 Kayseri doğdu. Yüksek tahsilini İngiltere’de Manchester University’de tekstil mühendisi olarak tamamlayan Sabancı, tekstil şirketlerinde çeşitli üst düzey görevler aldıktan sonra, 1980 yılından itibaren Sabancı Topluluğu’nu yurt dışında temsil etti. Şevket Sabancı, Sabancı Holding yönetim kurulu başkan vekilliği de yaptı. 2000 yılında ailesiyle birlikte Esas Holding’i kuran Şevket Sabancı’nın Sadıka, Emine ve Ali adlı üç çocuğu var. Şevket Sabancı, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 1 Ocak 2020 tarihinde oğlu Ali Sabancı’ya devretmişti.

TÜRK SANAYİSİNİN ÖNCÜLERİNDEN

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, “Sabancı Ailesi’nin kıymetli büyüklerinden, holdingimizin kurucu kardeşlerinden, değerli amcam Şevket Sabancı’yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisini her zaman Türk sanayisine kazandırdıklarıyla, kültür ve eğitim alanındaki önemli çalışmalarıyla hatırlayacağız. Mekânı cennet olsun” açıklamasında bulundu.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/07/23/12/43/resized_de39b-e9c5a776sevketsabanci3.jpg

BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAĞDI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Şevket Sabancı için başsağlığı mesajı yayımladı. Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Şevket Sabancı’nın vefatından büyük üzüntü duyduk. Değerli bir iş insanıydı. Allah rahmet eylesin. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı’nın kıymetli babası Esas Holding’in kurucusu Şevket Sabancı’nın vefatını üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, Sabancı ailesine, yakınlarına başsağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun” açıklamasında bulundu.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026