|

Seyahatiniz hüsranla sonuçlanmasın

Seyahatte sorun yaşamak istemeyenler işi ehline bırakarak, tur şirketlerini tercih ediyor. Ancak ‘keyif garantili’ bir tur almanın kuralları var. Öncelikle tur şirketi TÜRSAB üyesi olmalı. Turun fiyatı piyasanın yüzde 15 altında ise durup düşünmeli. İyi araştırıp, karar verin.

Yeni Şafak
08:06 - 16/04/2017 Pazar
Güncelleme: 08:07 - 16/04/2017 Pazar
Diğer
Çünkü bazen büyük bir hevesle aldığınız bir tur, son anda iptal olabilir ya da size 5 yıldızlı bir otel gösterilip 3 yıldızlı bir otelle karşılaşabilirsiniz.
Çünkü bazen büyük bir hevesle aldığınız bir tur, son anda iptal olabilir ya da size 5 yıldızlı bir otel gösterilip 3 yıldızlı bir otelle karşılaşabilirsiniz.

Havaların ısınmasıyla seyahat planları da yapılmaya başlandı. Kimi otelden uçağa tüm programını kendi yapıyor kimi de seyahatinde hiçbir detayı düşünmemek için tur şirketlerini tercih ediyor. Ancak burada tur şirketini iyi seçmek çok önemli. Çünkü bazen büyük bir hevesle aldığınız bir tur, son anda iptal olabilir ya da size 5 yıldızlı bir otel gösterilip 3 yıldızlı bir otelle karşılaşabilirsiniz. Peki, bunun bir garantisi yok mu? Elbette var. Tur Andiamo Yönetim Kurulu Başkanı Cem Polatoğlu, tur satın alırken dikkat edilmesi gereken noktaları şöyle sıralıyor:

Turu satın alacağınız şirketin Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) üyesi olup olmadığına bakın. TÜRSAB üyesi bir şirket adına para toplayanlara karşı da dikkatli olun. Üye acentanın kendisi haricinde hiçbir şahıs veya şirket acenta adına para toplayamaz.

Elbette fiyat önemli. Birkaç firmayı kıyaslamadan turu satın almayın. Ancak unutmayın. Bir tur şirketinin net kâr marjı yüzde 15’i geçmez. Ortalama da yüzde 5-10 civarındadır. Eğer bir turun fiyatı aynı şartlardaki diğer turlardan yüzde 10-15 daha düşükse dikkatli olun.

Şirket hakkında internetten bilgi toplayın, daha önce bu şirketle seyahat eden arkadaşlarınızdan tavsiyeler alın. Burada genel hizmet kalitesinin bozukluğu ile münferit bazı hataları karıştırmayın. Örneğin turu satın alırken, turda veya aldıktan sonraki acenta ve çalışanlarının tavrı hizmet kalitesini gösterir ancak otelde temizlenmemiş bir oda verilmesi münferit bir hata olabilir.

İptal, tur erteleme, vize alınamama gibi şartlarını ödeme yapmadan öğrenin. Çünkü tur şirketi de sizden aldığı ödemeleri derhal uçak ve otellere yapmak zorunda. Sonra “Ben bunu bilmiyordum, okumadım“ demenin faturası ağır olabilir.

Yaptığınız ödemelerin makbuzlarını, imzalı tur kayıt formunu acentanızdan isteyin. Seyahat acentasının Zorunlu TÜRSAB Sigortası’nı mutlaka yanınıza alın. Tura çıkmadan önce şartlarını okuyun. Bu sigortalar minimum koşulları içerir. Eğer ek teminatlar istiyorsanız ücreti karşılığı bunu acentanızdan talep edin.

#Turizm
#Tatil köyü
#TÜRSAB
#Tur
#Zorunlu TÜRSAB Sigortası
7 yıl önce