|

Siemens’in Ar-Ge merkezi Türkiye

Siemens Türkiye, Ar-Ge ve İnovasyon Merkezleri’nde çalışan Türk araştırmacı ve mühendislerle tüm dünyaya yarının teknolojilerini Türkiye’den ulaştırıyor. Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Gelis, Siemens’in dijitalizasyon konusundaki başarı hikayelerinin Türkiye’de de hızla çoğaldığını belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/02/2018 Cuma
Güncelleme: 00:51 - 23/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
Ar-Ge ve İnovasyon Merkezleri’nde çalışan Türk araştırmacı ve mühendislerle yarının teknolojilerini bugünden geliştiriyor
Ar-Ge ve İnovasyon Merkezleri’nde çalışan Türk araştırmacı ve mühendislerle yarının teknolojilerini bugünden geliştiriyor

Ülkemizin bilim ve sanayi politikalarıyla uyumlu biçimde faaliyetlerini hayata geçiren Siemens Türkiye, Ar-Ge ve İnovasyon Merkezleri’nde çalışan Türk araştırmacı ve mühendislerle yarının teknolojilerini bugünden geliştiriyor. Geçen Aralık ayında Gebze’de yeni bir fabrikayı bünyesinde katan Siemens Entegre Üretim Tesisleri, Organize Sanayi Bölgeleri içinde dijital dönüşüm merkezleri açılması yönündeki ulusal yaklaşımın somut örneklerinden oldu. Siemens’in AR-GE çalışmalarını yürüttüğü Kurumsal Teknoloji Bölümü, 50 kişiyle başladığı yolda bugün 550 kişiye ulaşmış durumda.

YATIRIM BÜTÇESİ YÜZDE 25 ARTTI

2017 yılında 27 milyon Euro tutarında Ar-Ge yatırımı gerçekleştiren Siemens Türkiye, 2018 yılında yüzde 25’lik bir artışla 34 milyon Euro’ya ulaşmayı hedefliyor. Siemens Türkiye yeni Ar-Ge yatırımlarını özellikle dijitalizasyon ve endüstriyel bulut teknolojilerine odaklamayı planlıyor. Siemens’in dijitalizasyon konusundaki başarı hikayelerinin Türkiye’de de hızla çoğaldığını belirten Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, “Siemens’in dijitalizasyon kapsamında Turkcell’le başlattığı iş birliği, Endüstri 4.0 ve MindSphere uygulamalarıyla devam edecek” dedi.


ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ

Endüstride, sahada bulunan tüm cihazları birbirine bağlayan Siemens'in MindSphere teknolojisi sayesinde, makinelerde oluşan veriler toplanıyor ve buluta taşınıyor, bu sayede yeni çözüm uygulamaları geliştirilebiliyor. MindSphere’i Gebze’de bulunan entegre üretim tesislerinde de kullandıklarını belirten Hüseyin Gelis, Siemens’in Türk mühendisleri tarafından geliştirilen Manage My Machine uygulamasından örnek veriyor. Bu uygulama ile, dünyadaki herhangi bir noktada bulunan üretim makinelerine ait kritik veriler, mevcut ve geçmiş durumlar görüntülenebiliyor. Sonuçta, endüstriye verimlilik, maliyet ve zaman kazandıran uygulamalar ortaya çıkıyor. Siemens Türkiye, üniversiteler ve sanayi kuruluşlarıyla iş birlikleri yaparak MindSphere’de çalışacak yeni uygulamalar geliştirmeyi de planlıyor.

KURUMLARI DİJİTALE HAZIRLIYOR

Geleceğin fabrikalarını, bugünden kurmayı sağlayacak, geniş bir yazılım ve donanım portföyü sunan Siemens Türkiye, bu dijital dönüşümle kurumların üretim süreçlerini iyileştiriyor, pazarda rekabet avantajı sağlamayı hedefliyor. Bunun yanında şirket, “Dijital İkiz” teknolojisiyle ürün eğitimlerini, sanal ve artırılmış gerçeklik ile dijital ortamda sunuyor.

  • ALLIANZ’DA SIEMENS VAR
  • Bayern Münih-Beşiktaş maçının oynandığı Allianz Arena stadyumunda da çok sayıda Siemens çözümü dikkat çekiyor. Bayern’e teknoloji desteği veren Siemens, özellikle ulaşım, enerji, emniyet ve güvenlik çözümleri sunuyor. Siemens Global Dijital Fabrika Bölümü CEO’su Jan Mrosik, Allianz Arena’da kullandıkları çözümlerden Greenkeeper uygulamasıyla sahayı sürekli yeşil tutulabildiklerini belirtti.


#Simens
#Ar-Ge
#Teknoloji
6 yıl önce