|

SİHA filosu büyüyor

Baykar, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından kullanılmak üzere altı "Silahlı Bayraktar TB2" insansız hava aracı ve üç yer kontrol istasyonu daha teslim etti. Jandarma envanterindeki SİHA sayısı 18'e yükseldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:07 - 4/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Baykar, son olarak jandarma personeli tarafından kullanılmak üzere altı SİHA ve üç yer kontrol istasyonu  teslimatı daha gerçekleştirdi.
Baykar, son olarak jandarma personeli tarafından kullanılmak üzere altı SİHA ve üç yer kontrol istasyonu teslimatı daha gerçekleştirdi.

Güvenlik güçlerinin envanterindeki silahlı ve keşif amaçlı Bayraktar TB2 sayısı da 58'e ulaştı. Jandarma Genel Komutanlığının envanterine 6 yeni Silahlı Bayraktar TB2 insansız hava aracı (SİHA) katıldı. Türk savunma sanayisinin insansız hava aracı (İHA) üreticilerinden Baykar, güvenlik güçlerinin bu alandaki ihtiyaçlarını karşılamak ve aldığı siparişleri kısa sürede teslim etmek için yoğun çalışma yürütüyor.

TECRÜBELERİ BAŞARI İLE GEÇTİ

Bu çalışmalar sonucu sözleşme sürelerinden çok önce teslimatlara imza atan Baykar, son olarak jandarma personeli tarafından kullanılmak üzere altı SİHA ve üç yer kontrol istasyonu teslimatı daha gerçekleştirdi.

SİHA'ların kabiliyet ve işlevsel tecrübe ve kabul uçuş kıstaslarını başarıyla tamamlamasıyla kabul işlemleri yapıldı.

2018'DE TESLİM EDİLEN SİHA SAYISI 20'Yİ BULDU

Jandarmaya son teslimatla bu yıl silahlı ve keşif amaçlı Bayraktar TB2 teslimatı sayısı 20'yi buldu.

Bu teslimatla envanterdeki silahlı ve keşif amaçlı Bayraktar TB2 sayısı da 58'e yükseldi. Araçların 34'ü Kara Kuvvetleri Komutanlığı, altısı Emniyet Genel Müdürlüğü, 18'i de Jandarma Genel Komutanlığında görev yapıyor. Envanterde yeralan ve silahlı atışta bulunabilme kabiliyetine sahip konfigürasyondaki Bayraktar TB2 sayısı da 35'e ulaştı.

SIRADA BOZOK ENTEGRASYONU VAR

İHA ve SİHA'lar iç güvenlik harekatlarının yanı sıra son dönemde gerçekleştirilen sınır ötesi harekatlarda da önemli görevler üstleniyor.

Aynı anda 4 akıllı mühimmat taşıyabilen SİHA'lar üreten Baykar, ROKETSAN tarafından geliştirilen mini akıllı mühimmatlar (MAM) MAM-L ve MAM-C'yi Bayraktar TB2'ye uyumlu hale getirdi. Bayraktar TB2, son olarak TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen yerli İHA mühimmatı Bozok ile atışlar gerçekleştirdi. Yakın zamanda Bozok'un da Bayraktar TB2'ye uyumunun tamamlanması hedefleniyor.


24 saat aralıksız havada kalabiliyor

Havada kalma süresi 24 saati bulan, 27 bin 30 feet irtifa rekoruna sahip Bayraktar TB2, 100 kilogram yük taşıyabiliyor. Bayraktar TB2, üzerindeki sensörlerle gece ve gündüz faaliyet gösterebiliyor. Fiili keşif, gözetleme ve istihbarat uçuşları gerçekleştiren Bayraktar TB2, elde ettiği görüntüyü harekat merkezlerine gecikmesiz aktarabilme, mühimmat taşıyabilme, kendi mühimmatıyla hedeflere taarruz edebilme özelliklerine sahip. Bayraktar TB2, gerektiğinde dost muharip uçaklar için lazerle hedef işaretleyebiliyor.

#SİHA
#İHA
#Yerli silah
6 yıl önce