|

Silah dayasanız da Türk tahvili

Doktor Kıyamet lakaplı ekonomist Marc Faber, Merkez Bankası’nın faiz indiriminde geç kaldığını ifade ederek, “Çünkü faizler hep yüksek kalacak” dedi. Değerli metallere yatırımı da öneren Faber, “Başıma silah dayasanız ABD’ mi yoksa Türk hisselerine mi yatırım yaparsın diye, ben Türk hisselerine yatırım yaparım, ABD’ye yapmam” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 16/10/2015 Cuma
Güncelleme: 23:19 - 15/10/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Dünyada 1987 yılında yaşanan 'kara pazartesi'yi öngörmesiyle “Doktor Kıyamet” lakabıyla tanınan ünlü ekonomist Marc Faber, Merkez Bankası'nın faiz indiriminde geç kaldığına işaret ederek “Çünkü faizler hep yüksek kalacak” dedi. Türkiye'de hisse senedine yatırım öneren Faber, "Başıma silah dayasanız 'ABD mi, yoksa Türk hisselerine mi yatırım yaparsın' diye, ben Türk hisselerine yatırım yaparım" dedi. Faber, Sermaye Piyasaları Kongresi'nde konuştu.



MERKEL'İN KARARLARI ABD'DEN BAĞIMSIZ DEĞİL


Avrupa'nın bugün ABD tarafından yönetildiği görüşünü paylaşan Marc Faber, şunları söyledi: "Almanya Başbakanı Angela Merkel'in hiçbir kararı ABD'den bağımsız değil. Her zaman ABD politikasının bu kararlar üzerinde etkisi var. Türkiye bunun bir parçası mı olacak yoksa Asya bloğunun bir parçası mı olacak? Asya bloğu yeni güçlenen bir blog. Türkiye'nin bunun kararını vermesi gerek.”



PETROL 40-60 DOLAR BANDINDA DALGALANIR


Dünyanın 5 yıl içerisinde nasıl bir konumda olacağının bilinmediğine işaret eden Faber, sözlerini şöyle tamamladı: “ABD Merkez Bankası (Fed) bile geleceği bilmek konusunda başarılı değil ve geleceği öngörmek gün geçtikçe zorlaşıyor. Hükümetlerin mali tedbirler ve politikalar konusundaki müdahaleleri ve tedbirleri artıyor. Petrolün varil başına 40-60 dolar arasında dalgalanmaya devam edeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.



Değerli metallere yatırım


Yatırımcılara tavsiyelerde de bulunan ünlü ekonomist Faber, “Yatırımcılara gayrimenkul, hisse senedi ve bono almalarını, nakit bulundurmalarını ve değerli metallere yatırım yapmalarını öneriyorum. Bunların süper bir performansı olmasa bile hayatta kalırsınız, güvenli bir dağılım olur” diye konuştu.



'Merkez' indirimde geç kaldı


Çin'deki yavaşlama, FED'in faiz artırım olasılığının da yaşandığı küresel ekonomide faizlerin yüksek kalacağına işaret eden Marc Faber, Merkez Bankası'nın faiz indiriminde geç kaldığını savundu. Faber, "Çünkü faizler hep yüksek kalmaya devam edecek" dedi.


#Merkez Bankası
#faiz indirimi
#Marc Faber
9 yıl önce