|

Sırada 150 milyon $ ile Pakistan var

Hayat Kimya, hijyen, ev bakım ve temizlik kağıtları kategorilerinde 12 markasıyla 9 ülkede 8 bine yakın çalışanla yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/05/2018 Cuma
Güncelleme: 00:38 - 11/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
Şirket, son olarak 150 milyon dolarlık yatırımla Pakistan'da üretim tesisi kuracak.
Şirket, son olarak 150 milyon dolarlık yatırımla Pakistan'da üretim tesisi kuracak.

Papia, Familia, Teno ve Focus markalarını Türkiye’den sonra sırasıyla İran, Rusya, Mısır, Nijerya'ya taşıyarak kağıt kategorisindeki yatırımlarını sürdüren şirket, son olarak 150 milyon dolarlık yatırımla Pakistan'da üretim tesisi kuracak. Aralık ayı başında devreye alınması beklenen fabrikada, ilk etapta çocuk bezi gibi hijyenik ürünler üretilecek. Devamı kağıtta da gelecek.


PAKİSTAN'DA ÜRETİM TESİSİ KURULACAK

Yeni yatırmları hakkında açıklamalarda bulanan Global Kağıt Üretim Direktörü Lütfi Aydın, sene başında Pakistan'da yatırım yaptıklarını hatırlatarak şu bilgileri verdi: "Şu anda bütün gücümüzle Pakistan yatırımımızı tamamlayıp istediğimiz seviyeye getirmeye çalışıyoruz. Şu an inşaat, montaj işleri devam ediyor. Burada ilk etapta çocuk bezi gibi hijyenik ürünler üreteceğiz. Devamı kağıtta da gelecek. Şu an Mısır ve Mersin'den Pakistan'a ihracat yapıyoruz."

%20 İLE PAZAR LİDERİ

Lüfti Aydın, 2006 yılında Türkiye'de başladıkları kağıt kategorisi üretim yolculukları hakkında bilgi vererek, şunları kaydetti: "Sadece 12 yılda geldiğimiz nokta tuvalet kağıdında 2017'de yüzde 22 ile açık ara pazar lideriyiz. 2018 ilk çeyrekte de pazar liderliğimizin sürdüğünü görüyoruz. Kağıt havluda da 2017'de yüzde 18 ile pazar lideriydik. 2018 ilk çeyreğinde de artarak devam ediyor. Yüzde 20'lere ulaştık."

#Hayat Kimya
#Lütfi Aydın
6 yıl önce