|

Soğan ararken 80 ton patates çıktı

Soğan fiyatları üzerinden yeniden gündeme gelen stokçuluğa karşı bakanlık ekipleri çok sayıda ilde harekete geçti. Soğanda stok yaptığı tespit edilen işletmelere ise cezai işlem uygulanmaya başlandı. Soğanda stok konuşulurken Bursa'da bir depoda bu sefer de patates üzerinden stok yapıldığı tespit edildi. Denetim ekiplerinin yaptığı baskında tespit edilen patatesin miktarı ise 80 ton...

Yeni Şafak
14:24 - 22/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 14:27 - 22/11/2018 Perşembe
IHA
Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler camlarının örtülü olmasından şüphelendiği dükkana baskın yaptı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler camlarının örtülü olmasından şüphelendiği dükkana baskın yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muhtarlar Toplantısı’nda stok yapılan depoların basılacağını açıklarken, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan denetimlerde, bir binanın giriş katında çuvallarla istiflenmiş yaklaşık 80 ton patates ele geçirildi.


Yeşil örtü dikkat çekti

Stokçuluk nedeniyle sebze ve meyve fiyatlarında yaşanan artışın önüne geçmeyi amaçlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi Hal Zabıta ekipleri ve Tarım A.Ş. Denetim ekibi, Yıldırım İlçesi Karapınar Mahallesi’ndeki
bir evin giriş katındaki dükkanın tüm camlarının yeşil örtü ile kaplanmasından şüphelendi.

Jandarmadan destek istendi

Dükkan sahibine ulaşamayan ekipler, olası bir gerginliğin yaşanmaması için Yıldırım İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan güvenlik desteği istedi.


  • Jandarma ekiplerinin de gelmesinin ardından kapısı açılan dükkanın içinde çuvallarla istiflenmiş yaklaşık 80 ton patates ele geçirildi.

14 bin TL ceza kesildi

Konya’dan getirdiği patatesleri burada depoladığı ileri sürülen vatandaşa, ‘hal dışı toptan satış yapmak’ suçundan 14 bin TL para cezası kesildi. Patateslerin Hal Derneği Komisyonu tarafından belirlenecek rakam üzerinden satın alınıp, hal fiyatları doğrultusunda satışının yapılacağı belirtildi.


#Bursa
#Soğan
#Patates
#Stok
5 yıl önce