|

Soma’da Önce Kadın BM’ye örnek oldu

Vodafone Türkiye’nin “Soma’da Önce Kadın” projesi, Birleşmiş Milletler’in örnek başarı projesi olarak tanıtıldı. Söz konusu programla sürdürülebilir gelir kaynağı oluşturan Vodafone, 10 ayda 370 Somalı kadının ayakları üzerinde durmasını sağladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/03/2016 Pazar
Güncelleme: 01:43 - 20/03/2016 Pazar
Yeni Şafak

Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği ve Soma Belediyesi işbirliğindeki “Soma'da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi” adlı proje örnek başarı hikayesi seçildi. Vodafone Türkiye'nin “Soma'da Önce Kadın” projesi, Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu'nun New York'taki “Kırsal Alanda Sürdürülebilir Kalkınma için Kadınların Güçlendirilmesi” panelinde örnek proje olarak tanıtıldı. Vodafone, Soma'da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi ile 10 ayda 370 kadına ulaşmış oldu.



KADINA EKONOMİK DESTEK


"Vodafone Önce Kadın” projesi kapsamında ise Türkiye'de 625 bini aşkın kadının ekonomik ve sosyal hayata aktif katılımı desteklendi. Program içeriğindeki gelir modelleri arasında yer alan ve kadınların ürünlerini tek mesajla alıcıya ulaştırmalarını sağlayan “Vodafone Önce Kadın İlan Servisi”ne de 20 binden fazla ilan verildi. Yine yatırımcısı ve çalışanları kadın olan “Vodafone Önce Kadın Mağazaları”, 9 ilde kadınlara istihdam olanağı sundu.



SÜREKLİ GELİR İMKANI SAĞLIYOR


Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt, hayata geçirilen projenin tüm dünyaya örnek olabileceğini düşündüklerini dile getirdi. Öğüt, "Kadınların ve özellikle kırsal alanlardaki kadınların ekonomik olarak güçlenerek sürdürülebilir kalkınmaya olan etkisini örnek verdiğimiz bu proje kapsamında, kadınlarımızın önce eğitim ardından da bir gelir kaynağı elde edebilecekleri, el işi göz nuru emeklerini ekonomiye döndürdükleri bir modelden bahsediyoruz. Modelin sürdürülebilirliği önemli" ifadelerini kullandı.


#Birleşmiş Milletler’
#Vodafone Türkiye
#Vodafone Vakfı
8 yıl önce