|

S&P ve Moody’s Trump’ın emrinde!

"Bağımsız” kredi derecelendirme kuruluşları, Trump’ın işaretiyle Türkiye’ye saldırıya geçti. ABD Başkanının “Neler olacağını göreceksiniz” sözünden saatler sonra ABD merkezli S&P ve Moody’s Türkiye'nin kredi notunu düşürdü.

Haber Merkezi
04:00 - 18/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:50 - 18/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
S&P ve Moody’s Türkiye'nin kredi notunu düşürdü.
S&P ve Moody’s Türkiye'nin kredi notunu düşürdü.

Türkiye’nin en kritik zamanlarında operasyon için devreye giren kredi derecelendirme kuruluşları yine iş başında. ABD New York merkezli Standard&Poor's (S&P) ve Moody’s, ABD Başkanı Donald Trump’ın “Neler olacağını göreceksiniz” sözünden saatler sonra Türkiye'nin kredi notunu düşürdü. S&P, Türkiye’nin yabancı para cinsinden kredi notunu “BB-”den “B+”ya düşürürken, Moody’s ”Ba2”den “Ba3”e düşürdü. S&P Türkiye’nin not görünümünü “durağan” olarak teyit ederken Moody’s ise “durağan”dan “negatif”e çevirdi.


“NELER OLACAĞINI GÖRECEKSİNİZ”

Trump yönetimi papaz Brunson’ı bahane ederek bazı Türkiye’den gelen çelik ve alüminyuma ek vergi getirmiş ve yeni yaptırımlarla tehdit etmişti. Trump dün yaptığı bir açıklamada da “Kanımca Türkiye oldukça kötü hareket ediyor. Onlar insanlarımızı alıkoyarken biz oturup beklemeyeceğiz. Neler olacağını göreceksiniz” şeklinde konuşmuştu. S&P son olarak Mayıs ayında Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu “BB”den “BB-”ye, yerli para cinsinden notunu “BB+”dan “BB”ye düşürmüştü. Moody’s ise Mart ayında Türkiye'nin kredi notunu “Ba1”den “Ba2”ye düşürmüş ve not görünümünü “negatif”ten “durağan”a çevirmişti.

#​S&P
#Moody’s
#Kredi derecelendirme
6 yıl önce
default-profile-img