|

Sterlin'e Boris etkisi

İngiltere Sterlini, Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'ın İngiltere'nin AB'den çıkışına ilişkin kampanya yürüteceğini belirtmesiyle 11 ayın en sert düşüşünü gerçekleştirdi

Yeni Şafak
10:48 - 22/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 09:01 - 22/02/2016 Pazartesi
Diğer

İngiliz Sterlini, İngiltere'nin en popüler politikacılarından biri olan Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'ın İngiltere'nin Haziran referandumunda Avrupa Birliği'nden (AB) çıkması için kampanya yürüteceğini açıklaması ardından, ABD Doları karşısında 11 ayın en sert düşüşünü gerçekleştirdi.



Bllomberg'te yer alana haberde Sterlin 16 önemli paranın tamamı karşısında en az yüzde 1.1 değer kaybederek, Cuma günü Başbakan David Cameron'ın Brüksel'de İngiltere'nin AB üyeliği şartları konusunda güvence vermesi ve 23 Haziran'da referanduma gitme kararı alması ardından kaydettiği kazançlarını geri verdi. Morgan Stanley analistleri Cuma günü, Boris Johnson'ın kararının, İngiltere'deki popülaritesi göz önünde bulundurulduğunda, sterlin için kilit olabileceğini belirtti.



Tkyo'da Mizuho Securities Co. baş döviz stratejisti Kengo Suzuki, “AB'den çıkış fazla olası olmasa bile, belirsizlik ve endişe sterlin üzerinde baskı yaratmaya devam edecektir. Ekonomi tarafında, İngiltere parasını baskılayacak pek birşey yok fakat olası bir çıkışın oluşturduğu belirsizlik sterlini olumsuz etkileyerek, doların İngiltere parası karşısında 1.40 ve 1.50 seviyeleri arasında kalmasını sağlıyor” dedi.



Sterlin Pazartesi günü Londra saatiyle 07:36'da yüzde 1.5 düşerek dolar karşısında 1.4192 seviyesine geldi ve 19 Mart'tan bu yana en sert düşüşüne hazırlandı. Sterlin, euro karşısında yüzde 1.2 zayıflayarak 78.21 seviyesine geldi.





#sterlin
#boris johnson
8 yıl önce