|

Strazburg'dan İzmir'e "turizm heyeti"

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) öncülüğünde iki kent arasındaki turizmi geliştirmek amacıyla Fransa'nın Strazburg kentinden İzmir'e heyet geldi.

Yeni Şafak
15:00 - 21/05/2016 Cumartesi
Güncelleme: 12:17 - 21/05/2016 Cumartesi
AA

İzmir Büyükşehir Belediyesinin açıklamasına göre, Strazburg ile İzmir arasındaki turizmi geliştirmek amacıyla kente gelen Fransız heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti.



Aziz Kocaoğlu, güçlü tanıtımla İzmir'in güzellikleri, zenginlikleri ve güvenilirliğini ciddi anlamda vurgulamak istediklerini belirterek, şubat ayında Strazburg'da gerçekleşecek turizm fuarına, İzmir ve Ege bölgesi olarak katılmayı istediklerini kaydetti.



İzmir'in gastronomi turizminde de çok önemli noktada olduğuna işaret eden Kocaoğlu, "İzmir olarak Delice Uluslararası Gurme Şehirler Birliğine de üyeyiz. Gastronomi turizminin gelişmesi için her türlü desteği veriyoruz." ifadesini kullandı.



Heyetten Strazburg İl Genel Meclisi Başkan Yardımcısı Jean Philippe Maurer de terör olaylarının insanların kafasında yanlış fikirler üretmesine neden olduğunu kaydederek, "Bizim burada yapacağımız en yararlı iş, bu kadar güzel ve ekonomik anlamda kalkınmayı başarmış bu bölgeyi Fransa'da daha iyi tanıtıp, yanlış fikirleri ortadan kaldırmaktır" görüşünü aktardı.



Heyetin üç günlük ziyareti sonrasında, Strazburg'daki turizm fuarına İzmir'in "onur konuğu il" olarak katılması, Strazburg Ticaret Odası ile İzmir Ticaret Odası'nın "kardeş oda" olması ve İzmir ile Strazburg arasında "kardeş kent" anlaşması imzalanması yönünde çalışılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.



#Aziz Kocaoğlu
#İzmir Büyükşehir Belediyesi
#Strazburg
8 yıl önce