|

Sulamada tasarruf GAP’tan başlıyor

Kuralık nedeniyle tarla içi sulamada radikal adımlar atılacak. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, GAP’tan başlayarak “yağmurlama ve damlama” sistemlerinin zorunla hale getirileceğini açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:44 - 22/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
'Yağmurlama ve damlama' sistemlerinin zorunla hale getirilecek.
'Yağmurlama ve damlama' sistemlerinin zorunla hale getirilecek.

Bakan Eroğlu TBMM’de bir grup gazeteci ile sohbetinde kuraklık iddiaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da su sıkıntısı olduğunu ancak ocak ayındaki yağışlarla tarımsal kuraklık sıkıntısının aşıldığını söyleyen Eroğlu, “Ben perşembe günü Şanlıurfa’ya gideceğim. En az yağış Güneydoğu’ya düştü. Yüzde 65 oranda azalma var. Oradaki Atatürk Barajı’na da yeterli oranda su geldi” dedi.

YENİ ŞARTLAR

“Çiftçilerimizin bunu iyi kullanması lazım” diyen Eroğlu şu ifadeleri kullandı: “Tarla içi sulamayı zorunlu hale getireceğiz. Kanun teklifini de getiriyoruz. Kanun teklifi ile birlikte tarla içi sulamayı da çiftçilerle beraber biz yöneteceğiz. Projesini biz hazırlayacağız, vanasına kadar biz getireceğiz vatandaş borusunu kendisi çekecek. Gerekirse yüzde 50’sini destekleyeceğiz gerisini de Ziraat Bankası’ndan faizsiz kredi ile tarla içinde boruların çekilmesi yağmurlama ve damlama yapılmasını sağlayacağız.”

#Sulama
#Tarım
#GAP
6 yıl önce