|

Tağşişte ısrar edene kapatma yolda

Ürettikleri gıda maddeleri ile vatandaşın sağlığıyla oynayan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan denetimler sonucu ifşa edilen bazı firmalar, 15 bin liraya varan para cezalarına rağmen bu faaliyetlerinden vazgeçmiyor.

Yeni Şafak ve
06:00 - 5/01/2016 Salı
Güncelleme: 01:52 - 5/01/2016 Salı
Yeni Şafak

Bakanlık denetimleri artırmanın yanında şimdi de tağşişte ısrar eden firmalara kapatma cezası vermeye hazırlanıyor.



CEZA 50 BİN TL OLSUN


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “Üretimlerinde 18 kez taklit tağşiş yapan insan sağlığı ile direkt ilgili gıda güvenliğini ortadan kaldıran uygulamalara devam eden, ısrar eden firmalar var. Onun için gerekirse bunların faaliyetlerini sonlandırma ile ilgili çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz” dedi. “15 bin lira para cezası demek ki yeterli olmuyor. İkinci tağşiş olayında bunu belki 30-50 bin liraya doğru çıkarma durumu söz konusu olacak” diyen Çelik, “İnsan sağlığı ve hayatı söz konusuysa gerisi teferruattır” sözleriyle bu konuda taviz vermeyeceklerinin altını çizdi.



3 yılda 377 firma 751 ürüne denetim


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının gıda güvenliğini sağlamak amacıyla piyasa gözetimi ve denetimi kapsamında geçen yıl 724 bin 379 resmi kontrol gerçekleştirildi. 2012-2015 yıllarında da taklit veya tağşiş yapıldığı tespit edilen toplam 377 firmanın 751 parti ürünü kamuoyuna duyuruldu. Bu firmalara kesilen 15 bin liraya varan para cezaları ve uygulanan yaptırımlara rağmen bazı firmaların, mevzuatı çiğneme noktasında ısrarcı oldukları görüldü. Örneğin, 17 kez bazı ürünlerinde tağşiş yaptığı tespit edilen bir firma, para cezası uygulandığı ve ifşa edildiği halde aynı 18'inci kez aynı ihlali yapmaktan çekinmedi.



#Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
#gıda maddeleri
#Tağşiş
#Hayvancılık
#Gıda
#Tarım
8 yıl önce