|

Tahkimde bir adım öne çıktık

İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAÇ), uluslararası davalarda kendini iyice göstermeye başladı. Baktığı davaların yarısı uluslararası uyuşmazlıklardan oluşan ISTAÇ’ın yeni hedefi, kamuda elektronik ihalelerde de adını yazdırmak.

Haber Merkezi
04:00 - 16/12/2018 Pazar
Güncelleme: 01:58 - 16/12/2018 Pazar
Yeni Şafak
Ziya Akıncı
Ziya Akıncı

İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC), yaklaşık 1 yıl önce kamu uyuşmazlıklarında tahkime gidilebilmesinin yolunu açan mevzuat değişikliklerinin ardından kamuya yönelik ikinci konferansını İstanbul’da gerçekleştirdi. ISTAC Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı, kamu kurum ve kuruluşlarının uyuşmazlıklarında tahkime başvurmalarının yaratacağı avantajlara dikkat çekti.

MAKUL FİYATA HİZMET

Akıncı, İstanbul Tahkim Merkezi olarak sadece özel sektörün değil kamunun projelerinde de uyuşmazlıkların çözüm adresi olarak yer almak istediklerini belirterek, Türkiye’nin uluslararası tahkim açısından elverişli koşullara sahip olduğunu ve İstanbul Tahkim Merkezi’nin zamanla bölgemizde muazzam bir çekim merkezi konumuna geleceğini söyledi. Türkiye’nin artık yurt dışında güçlü bir diasporası olduğundan bahseden Akıncı, Onların da desteği ile, İstanbul’un tahkim alanında Dubai’nin bölgemizde ulaştığı seviyeyi geride bırakacağına işaret etti. İstanbul Tahkim Merkezi’nin sanılanın aksine, pahalı değil makul maliyetlerle hizmet verdiğini vurgulayan Akıncı şöyle devam etti: “Burada devlet hastanesi özel hastane karşılaştırması gibi bir yaklaşımla, acaba ISTAC da pahalı bir kurum mu gibi tereddütler olabiliyor. Uyuşmazlık miktarına göre mahkeme harçlarının yarısı, onda biri nispetinde maliyetle merkezimizde çözüme ulaşma fırsatı var. Üstelik çoğu zaman kamu kurumları uyuşmazlıklarda davalı olarak yer alır ve ISTAC’da davalı kamu kurumu “harç ödemiyorum” diyebilir, masrafları davacı üstlenir.”

#İstanbul Tahkim Merkezi
#Ziya Akıncı
5 yıl önce