|

Tahkim’de kuralı İstanbul belirledi

Türkiye Tahkim’de etik kurallarını belirledi. İstanbul Tahkim Derneği Başkanı Avukat Mehmet Gün, “İstanbul’u bu alanda dünyanın sayılı merkezlerinden biri yapmak için önemli bir adım oldu. Hukuk ekonomisini 10 yıl içinde 10 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştırmak mümkün” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 27/11/2018 Salı
Güncelleme: 00:32 - 27/11/2018 Salı
Yeni Şafak
İstanbul Tahkim Merkezi, kısa süre içinde önemli davaları sonuçlandı
İstanbul Tahkim Merkezi, kısa süre içinde önemli davaları sonuçlandı

İstanbul Tahkim Derneği (İSTA) Başkanı Avukat Mehmet Gün, Türkiye'nin, mahkemelere alternatif uyuşmazlık çözümü yöntemlerinin başında gelen tahkim konusunda atılım içinde olduğunu belirtti. Gün, İstanbul'un finans merkezi olması projesiyle birlikte iki yıl önce kurulan İstanbul Tahkim Merkezi'nin, kısa süre içinde önemli davaları sonuçlandırdığını vurguladı.


ETİK KURALLAR BELİRLENDİ

İSTA tarafından İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Tahkim Konferansı'nda açıklanan "Tahkim'de Etik Kurallar" çalışmasının, İstanbul'u ve Türkiye'yi bu alanda dünyanın sayılı merkezlerinden biri yapmak için önemli bir adım olduğunun altını çizen Gün, şunları kaydetti: "İSTA, Türkiye'de tahkim hukuku alanında etik kuralların belirlenmesine ve kalifikasyon kriterlerinin oluşturulmasına da öncülük ederek adil, dürüst ve hızlı yargılama için önemli bir misyon üstleniyor. Son yıllarda tüm dünyada en çok konuşulan konuların başında tahkimde etik kurallar oldu."

İSTANBUL'A DEĞER KATACAĞIZ

İstanbul'u dünyanın tahkim başkentlerinden biri yapmak üzere çalışan İSTA'nın, değerli bir insan kaynağı birikimi oluşturmayı ve daha fazla Türk tahkim hakemin uluslararası uyuşmazlıklara atanmasını sağlamayı amaçladığını aktaran Gün, Türkiye'den, tahkime konu olabilecek uyuşmazlıklarda, yılda yaklaşık 1 milyar dolarlık bir kaynağın yurt dışına gittiği belirtti. Gün, "Oysa bu kaynağın ülke içinde kalmasını sağlayıp, yakın coğrafyadaki tahkim davalarını da Türkiye'ye çekerek, hukuk ekonomisini 10 yıl içinde 10 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştırmak mümkün" değerlendirmesinde bulundu. İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) verilerine göre, uyuşmazlıkların değeri 15 bin lira ila 8 milyon lira arasında değişebiliyor.

#İstanbul Tahkim Derneği
#Mehmet Gün
5 yıl önce