|

Takside indi-bindi ücreti alınacak

İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Yahya Uğur, bundan sonra İstanbul'da taksilerde indi-bindi ücretinin alınacağını söyledi. Ücret olarak da 8,75 lira belirlendi.

Yeni Şafak
17:55 - 28/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 18:49 - 28/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Yahya Uğur uygulamanın 15 gün içinde başlayacağını açıkladı.
İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Yahya Uğur uygulamanın 15 gün içinde başlayacağını açıkladı.

Dünyada New York, Londra, Barselona gibi büyük şehirlerde uygulanan sistemin İstanbul'a geleceğini ifade eden İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Yahya Uğur, "Kısa mesafede taksi şoförleri bazen müşteri seçme tarafına kaçıyor. Kısa mesafeye gitmek istemiyor. Müşteri de taksi bulamamaktan şikayetçi. Bu konudaki taleplerimizi UKOME ile paylaştık. Orada bir toplantı yapıldı ve karar alındı. 1 kilometrelik mesafeye de giden, 2,5 kilometrelik mesafeye de gidenden 8 lira 75 kuruş ödeyecek. Daha uzun mesafeye gidenden ekstra ücret alınmayacak. Yani taksimetrede zam yok" dedi.



Yenişafak'a konuşan Uğur, şu ifadeleri kullandı:



  • "Karar tam anlamıyla bir hafta sonra uygulamaya konabilir. Bazen müşteriler de kısa mesafeye giden taksi nedeniyle binecek araç bulamıyor. Böylece bu sorunun da önüne geçilecek."

Taksiciler bir ay meslekten men edilecek


Bu karara rağmen kısa mesafe için müşteri almak istemeyen taksi şoförlerine de ağır yaptırımlar getirileceğini kaydeden Uğur, "Kısa mesafeye gitmek istemeyen taksi şoförleri, eğer iki kez bu durumu tekrarlarsa bir ay boyunca meslekten alınacak. 2017'yi taksi yılı yapacağız, dünya taksisini inşaa ediyoruz" şeklinde görüş verdi.





#İstanbul
#Taksiciler Odası
7 yıl önce