|

Taksimetre ayarında son gün

İstanbul'da kısa mesafe sorununu çözmek için uygulamaya başlanan indi- bindi tarifesinde taksiciler için taksimetre ayarında bugün son gün.

Yeni Şafak
17:10 - 4/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 17:23 - 4/02/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
İndi-bindi sisteminde taksimetre ayarlarında son gün...
İndi-bindi sisteminde taksimetre ayarlarında son gün...

İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Yahya Uğur, kurumun internet sitesinde yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar Oda'mıza gelen şikayetlerin yüzde 80'ini kısa mesafe müşterisi almama konusu oluşturuyordu. İBB ile yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde hem esnafımızın hem de müşterilerimizin mağduriyetini gidermek adına kısa mesafe ücretlendirme sistemine geçildi. İstanbul taksilerinde en düşük ücret 8.70 TL'dir. Taksimetre ayar ücretleri şirketler ile Bakanlık arasındaki bir konudur. Odamızın bir yaptırımı söz konusu değildir. Kısa mesafe müşterisi olmayıp, kendisi bir sorun yaşamadığı için sırf yapılan çalışmayı eleştirmek amacıyla kara propaganda yapanlara itibar etmeyiniz" dedi.



Taksici esnafına da uyarılarda bulunan Uğur, "Konu hakkında müşterilerimizle tartışmayınız. Gerektiğinde 444 15 23 numaralı telefondan müşterinizi bizlerle görüştürebilirsiniz. Cezalı duruma düşmemek için 4 Şubat 2017 tarihine kadar taksimetre ayarlarını yaptırmanız gerekmektedir" açıklamasını yaptı.



Karara uymayana trafikten men cezası


"Alınan bu karar mesleğimiz adına devrim niteliğinde" diyen Uğur, "Bu karara rağmen kısa mesafe müşterisi almayan taksiciler için ceza puanı uygulaması yürürlüğe girecektir" dedi.








#İndi-bindi
#Taksi
#Taksimetre
#İstanbul Taksiciler Odası
#Yahya Uğur
7 yıl önce