|

Tarım fuarına yabancı ilgisi

Diyarbakır’da düzenlenen, 115 firmanın yer aldığı “10. Orta Doğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı”na Irak, İran, Gürcistan, Kamerun ve Ürdün’den gelen heyetler de katıldı. Fuara 100 bini aşkın katılım bekleniyor.

Haber Merkezi
04:00 - 5/04/2019 Cuma
Güncelleme: 01:14 - 5/04/2019 Cuma
Yeni Şafak
TÜMOSAN markasına ait 9115 model traktör.
TÜMOSAN markasına ait 9115 model traktör.

Diyarbakır'da düzenlenen, "10. Orta Doğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı"na yabancı heyetler ilgi gösteriyor. Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi'nde TÜYAP ve Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) iş birliğiyle düzenlenen, açılışı önceki gün yapılan fuar sürüyor. 15 firmanın yer aldığı fuar, Irak, İran, Gürcistan, Kamerun ve Ürdün'den gelen heyetlere de ev sahipliği yapıyor. TÜYAP Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Mehmet Velat Ektirici, fuara 100 bini aşkın katılım beklediklerini aktardı. Ürdün heyetinden İssa Qutishat, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Ürdün Büyükelçisi’nin davetiyle fuara katıldığını, tarımda kullanılan makineleri incelediklerini söyledi.

TÜRKİYE YATIRIM İÇİN İDEAL

Qutishat, fuardan çok memnun kaldığını belirterek, çok zengin ürün çeşidi olduğunu aktardı. "Dışardan gelenler için Diyarbakır ve Türkiye yatırım açısından iyi bir yer. Vergi indirimleri çok cazip. Türkiye çok güçlü ve güvenilir bir ekonomiye sahip. Yatırım için çok uygun görüyoruz" diyen Qutishat, gıda endüstrisiyle ilgili yatırım yapmayı planladıklarını dile getirdi. Qutishat, "Türkiye'nin ekonomisini kötülemeye çalışanlar var ama öyle değil, Türkiye'nin güçlü bir ekonomisi var" diye konuştu.

#Fuar
#Tarım
5 yıl önce
default-profile-img