|

Tasarruf mevduatı nedir?

Ev almak, araba sahibi olmak, tatile gitmek, bir hayali gerçekleştirmek, iyi ve özel eğitimler almak, yurtdışına gitmek... Bunlara ulaşmak için herkes çeşitli girişimlerde bulunur. Bunun ilk başlangıcı ise tasarruf yapmak olur. Geçinmek için tasarruf yapmak zorunda olanlarda mevcuttur. Bunu gören bankalar olaya el attı. Bankalar tasarruf mevduatıyla kişilere yardım etmeye çalışıyor. Peki tasarruf mevduatı nedir? Tasarruf mevduatı nasıl açılır?

Yeni Şafak
05:23 - 4/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 11:28 - 4/11/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Bankalarda tasarruf mevduatı yapılabilir.
Bankalarda tasarruf mevduatı yapılabilir.
Tasarruf alışkanlığımız zaten büyüklerimizden gelir. Geçmişten günümüze gelenek, görenek, adet gibi aktarılarak gelen tasarruflu olmak için çeşitli yöntemler değerlendirilir. Çeşitli harcamalardan tasarruf edilerek biriktirilen paralar, gelecek için hep bir şeylerde kullanılmıştır.
Bunu gören bankalar ise bu ihtiyacı değerlendirerek, sundukları hesaplarda bir de tasarrufları çıkarmışlardır. Birikim, tasarruf yapan kişilerin bu hesapları değerlendirerek, daha çok para kazanmasını sağlamıştır. Bu durumda ortaya
tasarruf mevduatları
çıkmıştır.
  • BANKALAR TASARRUFA EL ATTI
  • Bankalar müşterilerinin her isteğine, ihtiyacına cevap verme gereksinimi ile
    tasarruf
    konusuna da el atmışlardır. İnsanların tasarruf etme isteğini fırsata çevirmişler ve mevduat seçeneğinin altına bir yenisini eklemişlerdir. İşte bu tasarruf mevduatıdır. İnsanların elde ettiği tasarrufları, birikimleri evde bulundurmak istememesi sonucunda, güvenli olan bankaların yollarını tutmuşlardır. Paralarını, bankalarda mevduat hesabı açtırarak bankaya emanet etmişlerdir. Paralar güvenli bir şekilde saklanıyor.

TASARRUF MEVDUATI NASIL AÇILIR?

Tasarruf mevduatı yapabilmeniz için öncelikle hesap açılışlarınızı gerçekleştirmelisiniz. Bankada müşteri temsilcisiyle birlikte yapacağınız işlemleriniz bittikten sonra hesabınıza birikimlerinizi yatırırsınız. Kendi belirlediğiniz süreye göre hesabın birikimler üzerindeki işlevselliği sürer. Yani tasarruflarınızı bankalarda ne kadar süre ile tutmak istiyorsanız, ona göre belirlemeler yaparsınız. Belirlenen süreye göre de banka ile aranızda bir faiz oranı anlaşması olur. Paranızı temin ettiğiniz bu süre içerisinde hesaplarda bulundurur ve dokunmazsanız sonucunda gelir de elde edebilirsiniz.

#Mevduat
#Tasarruf mevduatı
#Banka
#BDDK
6 yıl önce