|

Taşeron işçi sınavları başladı

Binlerce taşeron işçinin gözü, kadro sınavlarına çevrildi. Kamu kurumları ise birer birer sınav takvimlerini ve sınav şekillerine açıklamaya başladı. Bazı kurumlar yazılı bazıları da sadece sözlü sınav yapılacağını duyurdu. İşte kurumların taşeron işçi sınavı takvimi...

Yeni Şafak
11:04 - 3/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 11:09 - 3/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Resmi Gazete'de yer alan takvimde tavsiye edilen 3-22 Mart tarih aralığı, çoğu kurum tarafından baz alınacak.
Resmi Gazete'de yer alan takvimde tavsiye edilen 3-22 Mart tarih aralığı, çoğu kurum tarafından baz alınacak.

Bu kurumların başında ise Balıkesir Üniversitesi geliyor. Üniversiteden yapılan konuyla ilgili duyuru şöyle:

İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı ve Döner Sermaye İşletme Müdürlüğünün Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alım Sözleşmesi Kapsamında Çalıştırılmakta Olan Taşeron İşçilerinin Sürekli İşçi ve Geçici İşçi Kadrolarına Geçiş Sınav Takvimi

4734 sayılı Kanun ve diğer mevzuattaki hükümler uyarınca personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmesi kapsamında çalıştırılmakta olan taşeron işçilerinin, 696 sayılı KHK 127 nci maddesiyle 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 23 ve 24 ncü madde kapsamında sürekli işçi ve geçici işçi kadrosuna geçiş sınavı “Sözlü Sınav” şeklinde 05.03.2018-09.03.2018 tarihleri arasında İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Bünyesinde Çalışan Temizlik ve Güvenlik Personeli için Rektörlük 6. Katı Toplantı Salonunda, Döner Sermaye Müdürlüğü Kapsamında Çalışanlar için Uygulama ve Araştırma Hastanesi 5. Katı Yemekhane Vip Salonunda İlan Edilen Listelerde Belirtilen Tarih ve Saatlerde gerçekleştirilecektir.

1 Ocak 2018 tarih ve 30288 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan usul ve esasların 14 üncu maddesinde belirtilen " Sınavların yeri, günü ve saatine ilişkin bilgiler ilgili idarenin internet sayfasında ilan edilir. Yapılan ilan tebliğ hükmüne geçer, ilgililere ayrıca tebligat yapılmaz.” hükmü uyarınca ilgili kişilere ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 ve 24 üncü Maddesinin Uygulanmasına Dair Usul ve Esaslar” Hizmet Alımı Sözleşmesi Açısından Kapsamın Belirlenmesi başlığı altında bulunan 7. maddesinin (3) numaralı bendi gereği Arşiv Araştırma Sonucu olumsuz gelenler işe alım hakkını kaybedecektir.

Sınav sonuçlarına itiraz, sonuçların açıklandığı tarihinden itibaren 3 (üç) gün içerisinde gerekçesini de belirtmek suretiyle yazılı olarak yapılabilecektir.

Sınava katılacak personellerin Nüfüs Cüzdanını yanında bulundurması zorunludur.

TAŞERON İŞÇİ SINAV TAKVİMİ

Taşerona kadro sınav takvimi ve sınavların detayları hakkında araştırmalar kurumlar tarafından sürmeye devam ediyor. Kendi bünyesinde çalışan işçilerin kadrolaşmasıyla ilgili bilgi veren ÖSYM, sınav takvimi geçtiğimiz günlerde yayınlanmıştı. Peki, taşerona kadro sınavı ne zaman yapılacak? Sınavda hangi konular sorulacak?

TAŞERON KADRO SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Taşeron işçilerin kadro sınavı, her kurumun sınavını kendi bünyesinde gerçekleştirecek olması dolayısıyla farklı tarihlerde gerçekleşebilecek. Resmi Gazete'de yer alan takvimde tavsiye edilen 3-22 Mart tarih aralığı, çoğu kurum tarafından baz alınacak. 21-23 Şubat tarihinde yapması gereken itiraz sürecini yetiştiremeyen ve kesin listeyi geç yayımlayan kurumların, sınav sürecini bu tarih aralığının dışında gerçekleştirmesi beklenebilir.

TAŞERON KADRO SINAVINDA HANGİ KONULAR SORULACAK?

Kadro sınavı, kurumların kendi bünyesinde yapılacağı için sorular da halihazırda bu pozisyonda çalışan ve kadroya geçtiğinde aynı pozisyonda çalışmaya devam edecek olan personelin yetkinliğine dayalı olacak.

Süreçle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'na yöneltilen "Yaptığı işle alakalı bir sınava mı girilecek?" sorusuna, "Yaptıkları işle alakalı olacak. Bunun detaylarını, Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı ile oluşturacağız." cevabının gelmesi, soruların doğrudan pozisyonun yetkinliğine dayalı olduğunu destekledi.

Yapılacak olan sınavda en az 50 puan almak ise başarılı sayılabilmek için yeterli olacak.

SINAVDAN SONRAKİ SÜREÇ NASIL İLERLEYECEK?

Sınavın uygulanmasının ardından sınav kuruluna itiraz 23-26 Mart, itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanını ise 27-31 Mart tarihlerinde yapılacak. Bu tarihler tavsiye niteliği taşıdığından değişkenlik gösterebilecek. Tüm bu aşamaların ardından, hak sahipleri 2 Nisan'a kadar topluca işçi kadrolarına geçirilecek.

#Taşeron işçi
#Kadro
#Taşeron
6 yıl önce