|

TCMB Başkanı Karahan Bankalar Birliği yönetimiyle buluştu: Oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirildi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Fatih Karahan,Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Türkiye Bankalar Birliği'nden toplantı sonrası yapılan açıklamada, "Güncel makroekonomik gelişmeler doğrultusunda bankacılık sektöründeki son durumun ve geleceğe ilişkin beklentilerin değerlendirildiği toplantı oldukça verimli geçmiştir" denildi.

14:19 - 12/02/2024 Pazartesi
AA
TCMB Başkanı Dr. Fatih Karahan
TCMB Başkanı Dr. Fatih Karahan

TBB'den yapılan açıklamada, Başkan Karahan'ın, TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar ve Yönetim Kurulu üyesi bankaların genel müdürleri ile bir araya geldiği bildirildi.


Güncel makroekonomik gelişmeler doğrultusunda bankacılık sektöründeki son durumun ve geleceğe ilişkin beklentilerin değerlendirildiği toplantının oldukça verimli geçtiği belirtilen açıklamada, "Türk lirası mevduatların payını artırmaya yönelik düzenlemeler, makroihtiyati çerçevede sadeleşme ve miktarsal sıkılaşma adımları ile birlikte dezenflasyon süreci kapsamında para politikası görünümü toplantının ana gündem maddeleri olmuştur." ifadesi yer aldı.

Açıklamada, TCMB Başkanı Fatih Karahan ve TBB Başkanı Alpaslan Çakar'ın, Merkez Bankası ve bankacılık sektörünün eş güdümlü çalışmalarından dolayı memnuniyetlerini ifade ettikleri aktarıldı.





#Fatih Karahan
#Bankalar Birliği
#​​​​​​​Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası
3 ay önce