|

Tehditlere cevap: Türkiye'yi çıkarırlarsa proje çöker

S-400 füzelerinden ötürü gündeme gelen F-35'lerin satışına dair olası bir iptal sürecinine yönelik Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Böyle bir şey yaparlarsa karşılığını alırlar" açıklamasının ardından Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı Görgün de Türkiye’nin projeden çıkarılması halinde F-35 programının çökeceğini söyledi.

Yeni Şafak
10:27 - 8/05/2018 Salı
Güncelleme: 10:35 - 8/05/2018 Salı
Diğer
F-35 savaş uçağı projesi
F-35 savaş uçağı projesi

Rusya’dan S-400 füzeleri alımı nedeniyle ABD'den Türkiye’ye dönük ambargo tehditlerine Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün'den cevap geldi.

''ÇEŞİTLİLİK ARTTI ETKİLENMEYİZ''

Türkiye’nin savunma sanayii alanında uygulanacak bir ambargo nedeniyle darboğaza girmeyeceğininin altını çizen Görgün, ''Türkiye bundan etkilenmez. Çünkü artık çeşitliliğimiz arttı.'' dedi.

TÜRKİYE ÇIKARSA PROJE ÇÖKER

Haber7'nin haberine göre; Görgün, ABD’nin F-35 projesinden Türkiye’yi çıkarması halinde bu savaş uçağı projesinin çökeceği uyarısında bulundu.


''KARŞILIĞINI ALIRLAR''

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yaptığı açıklamada "F 35 uçağının satışına dair bir iptalin yaşanması kabul edilebilir değil. Eğer böyle bir şey olursa Türkiye'den karşılığını alırlar.'' şeklinde konuşmuştu.



DÜNYANIN EN BÜYÜK 57. ŞİRKETİ

Aselsan, Türkiye’nin yıldızı parlayan savunma sanayi şirketleri arasında yer alıyor. Son yıllarda elde ettiği başarı ile dünyanın en büyük 100 savunma sanayi şirketi arasında 57’inci sıraya kadar yükseldi.

#F35
#Aselsan
#Rusya
#Haluk Görgün
6 yıl önce
default-profile-img