|

Tek kart geliyor!

Başbakan Binali Yıldırım, Sheraton Ankara Hotel'de Türkiye Ortak Ödeme Platformu İmza Töreni'nde konuştu. Tek kartın özelliklerinden bahseden Yıldırım, Temmuz ayından itibaren kullanılabileceğini söyledi.

Yeni Şafak
11:49 - 25/01/2018 الخميس
Güncelleme: 12:26 - 25/01/2018 الخميس
Yeni Şafak
Türkiye Kart geliyor.
Türkiye Kart geliyor.

Başbakan Binali Yıldırım, Sheraton Ankara Hotel'de Türkiye Ortak Ödeme Platformu İmza Töreni'nde konuştu.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Türkiye'nin neresinde olursa olsun otobüse bineceksiniz. Ulaşım kartınız olmayabilir, cebinizdeki Türkiye Kart ile ödemenizi yapacaksınız.
"Tek kartla her yere, her ödeme"
şeklinde bu iş özetlenebilir.

Bu işleri yaparken altyapıyı geliştirmek çok önemli, bilişim yollarını daha da genişletmek ve burada verilecek hizmetleri daha hızlı ve daha kolay şekilde yapma ihtiyacı var. Türkiye'de hala nüfusumuzun yüzde 40'ından fazlası banka hesabı kullanmıyor.

  • Bu ortak platformda, parasını güvenle kullanma imkanı getiriliyor.
    Banka hesabı olmayan vatandaşlarımızı da bu sistemle bu kart ile iş yapar ödemelerini yapar hale getirecek. İstediği vakit vatandaş, sistem içindeki parasını en yakın noktadan çekebilecek.
    Banka hesabı olmayanlar cep telefonlarından para yatırabilecekler. İster İstanbul'da Konya'da, Kars'ta her türlü toplu taşımada bu kart ile yararlanacaksınız.
Ortak karta geçiyoruz.
Gurbetteki kızınıza oğlunuza, memleketteki dostunuza tek bir işlem ile havale yapıp, para göndereceksiniz. Bu işleri en ucuz şekilde aradan komisyonlar olmadan yapacaksınız. Çok büyük faydaları var. Emeği geçen, akıl teri, alınteri döken tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun.

Zeytin Dalı Harekatı

Zeytin Dalı Harekatı operasyonunun bugün 6. günü. Türkiye ekonomisi krize girecek, sıkıntı yaşayacak diye kara propaganda yaptılar. Ekonomimiz hiçbir şekilde etkilenmez. Bu haklı ve meşru bir operasyondur. Güneyimizdeki şer kuşağını yok etmek için bu operasyonu başlattık.

Operasyon planlandığı gibi devam ediyor, 300'den fazla terörist öldürüldü. PYD ve DEAŞ'la mücadele ediyoruz! Sadece bölgenin değil Avrupa'nın da güvenliğini sağlıyoruz.

"Trabzon Limanı'na 7 kat talep geldi"

  • Trabzon Limanı Borsa'ya açıldı. Artık çok ortaklı bir şirket haline geliyor. 7 kat talep geldi. Ne oldu ekonomiye hareketlilik geldi. Türk ekonomisine güveni gösteriyor.

Türkiye ekonomisi kararlılıkla byümeye gelişmeye devam ediyor. Son 10 yılda 10 tane mega proje yapılmış dünyada. Bunun 6 tanesini Türkiye yaptı. Türkiye'nin farkı bu.

2 tane işimiz var. Emniyet ve adalet, bunları başkasına havale edemeyiz.

Türkiye Ortak Ödeme Platformu'nda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.
Bu senenin ortalarında Temmuz'dan itibaren okullar kapandıktan sonra bu kartlar piyasaya verilmeye başlanacak.

#Binali Yıldırım
#Türkiye Ortak Ödeme Platformu
٪d سنوات قبل