|

Teknolojide kuluçka merkezi dönemi

Teknolojide “Kuluçka Merkezi” dönemi başlıyor. Girişimcileri teknolojik alanda teşvik edecek merkezlere önümüzdeki yıl 10 tane daha eklenecek. Hedef, büyüyecek firmaları uluslararası pazarlara taşımak.

Nur Banu Aras
Nur Banu Aras
04:00 - 18/11/2018 Pazar
Güncelleme: 02:27 - 18/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
Genel altyapıyı sağlayan bu merkezlerle Türkiye teknoloji devi haline gelecek.
Genel altyapıyı sağlayan bu merkezlerle Türkiye teknoloji devi haline gelecek.

Girişimciliğe teşvik etmek, girişimci sayısını artırmak ve girişimcilerin ilk aşamada karşılaştıkları sorunları azaltmak amacıyla kurulan Kuluçka Merkezleri'nin sayısı arttırılacak. Özellikle teknolojiye destek veren bu merkezlere, 2019 yılında 10 tane daha eklenecek.

Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleri Türkiye'de gerçekleştirilen teknolojik ürünlerin uluslararası pazarlarda yer alması, ihracatın arttırılması, yerli teknoloji yoğun başlangıç işletmelerinin gelişmiş girişimcilik ekosistemleri içerisinde yer alması için KOSGEB tarafından başlatılan Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı'nın artırılması hedefleniyor.

TEKNOLOJİ DEVİ OLACAK

Bu kapsamda, girişimciliğe teşvik eden, girişimci sayısını arttıran ve girişimcilerin ilk aşamada karşılaştıkları sorunları azaltmayı amaçlayan destek merkezleri olan Kuluçka Merkezleri'nin sayısı çoğaltılacak. Özellikle teknoloji, Ar-Ge, inovasyon alanlarında yeni ve parlak fikre sahip girişimci adaylarının girişimci olabilmek için ilk ihtiyaç duydukları genel altyapıyı sağlayan bu merkezlerle Türkiye teknoloji devi haline gelecek.

  • 10 yeni merkez açılacak
  • 2019 yılında Kuluçka İş Geliştirme Merkezleri artırılarak etkin bir şekilde hizmet vermeleri sağlanacak. Bu kapsamda kamu, STK’lar ve özel sektör iş birliğiyle destek modelleri geliştirilecek. 2019 yılında 10 tane Uluslararası Kuluçka Merkezi açılacak. Böylelikle, Türkiye’nin uluslararası pazarda daha fazla yer alması sağlanacak.
BÜYÜMEYE DESTEK

Kuluçka Merkezleri ile girişimcilere ofis ortamı, üretim alanı, danışmanlık hizmetleri ve bunun yanında her şirketin ihtiyaç duyduğu muhasebe, finans, hukuk, pazarlama ile ilgili destekler sağlanıyor. Kuluçka merkezlerinin girişimcilere yeni iş fikirlerinde finansal desteğin sağlanması ve firmanın ihtiyacına göre yer tahsis edilmesi ile firmaların başarı oranları artırılacak. Yeni bir iş fikrini her anlamda geliştirerek hayata geçmesine yardımcı olan bu merkezlerle, kaynakların etkin ve verimli kullanılması teşvik edilerek ekonomik gelişmeye ve büyümeye destek sağlanacak.

#Kuluçka Merkezi
#Teknoloji
5 yıl önce
default-profile-img