|

Teknolojide ömür 5 yıl

Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Göçmen, "Eski, güzel günlerde bir teknoloji transfer ederdik, 30-40 yıl o teknolojiyi tepe tepe kullanırdık. Ama şu anda aldığınız teknolojinin ömrü 5-7 yılda bitiyor" dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 11/09/2018 Salı
Güncelleme: 00:50 - 11/09/2018 Salı
Yeni Şafak
Mehmet Göçmen, iş dünyasında hiçbir şeyin önceki gibi olmadığı süreçleri yaşadıklarını ifade etti.
Mehmet Göçmen, iş dünyasında hiçbir şeyin önceki gibi olmadığı süreçleri yaşadıklarını ifade etti.

Sabancı Üniversitesi'nin düzenlediği Türkiye Açık Bilim Zirvesi'ne, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Holding CEO'su Mehmet Göçmen, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, YÖK Başkan Danışmanı Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Gültekin Gürdal ile Sabancı Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Zehra Sayers katıldı.


REKABET DEĞİŞTİ

Mehmet Göçmen, zirvede gerçekleştirdiği konuşmada, iş dünyasında hiçbir şeyin önceki gibi olmadığı süreçleri yaşadıklarını ifade ederek, "Herkesin herkesle rekabet ettiği, sigorta şirketlerinin çimento satabildiği, otomobil şirketlerinin aynı şekilde sigorta satabildiği, bankacılık, sağlık ve enerji sektörüne kadar dünyadaki tüm gelişmelerin sorgulandığı ve tekrar tanımlandığı, rekabet koşullarının değiştiği bir dönem yaşıyoruz" şeklinde konuştu. Mehmet Göçmen, kendi bünyelerinde çalışanların yaş ortalamasının 33'ün altına düştüğünü de sözlerine ekledi.

  • Avrupa yavaşlıyor
  • Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'ne (OECD) üye ülkelerin geneli, Almanya, Fransa, İtalya, Birleşik Krallık ve Avro Bölgesi’nin tamamında büyüme ivmesinde yavaşlama işaretlerinin görüldüğü belirtildi. OECD'den yapılan açıklamada, OECD’nin bileşik öncü göstergesine göre, OECD geneli, Almanya, Fransa, Birleşik Krallık, İtalya ve Avro Bölgesi'nin tamamında büyüme ivmesinde yavaşlama işaretlerinin görüldüğü kaydedildi. Açıklamada, endekse göre, ABD, Japonya ve Kanada’ya ilişkin verilerin istikrarlı büyümeye işaret ettiği de vurgulandı.
#Teknoloji
#Mehmet Göçmen
6 yıl önce