|

THY Afrika'da günde 10 bin bilet satıyor

THY Genel Müdürü Temel Kotil, "Afrika'da 4 noktaya uçuyorduk, şu anda 29 ülke 46 noktaya sefer yapıyoruz ve devamı da gelecek. Afrika'da günde 10 bin bilet satıyoruz" dedi.

Yeni Şafak
13:40 - 11/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 11:42 - 11/11/2015 Çarşamba
AA

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, THY olarak Afrika'ya çok yoğunlaştıklarını belirterek, "100 yıl sonra Afrika ekonomisi Avrupa'yı geçecek, buna inanmakta bazıları zorlanabilir ancak ben inanıyorum" dedi.



Avrupa Havayolları Birliği (AEA) Başkanı da olan Kotil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, THY'nin, dünyada en fazla ülkeye ve en yüksek sayıda uluslararası destinasyona uçan havayolu unvanına sahip olduğunu söyledi.



THY'nin, dünyanın en iyi beşinci hava yolu şirketi olduğunu vurgulayan Kotil, aynı zamanda Skytrax Passenger Choice Ödülleri'nde Avrupa'da 2015 yılının en iyi havayolu seçildiğini anımsattı.



"Afrika'yı en iyi besleyen şirket biziz"


Kotil, 21. yüzyılda dünyanın geliştiğini ve karıştığını dile getirerek, şöyle devam etti:



Afrika'yı en iyi besleyen şirket biziz. Afrika'da fırsatlar çıktığı ve orta sınıf oluşmaya başladığı için havayolu da iyi gidiyor. Afrika'da 4 noktaya uçuyorduk, şu anda 29 ülke, 46 noktaya sefer yapıyoruz devamı da gelecek. 2015 yılı sonuna kadar Madagaskar ve Maurtius noktalarına sefer başlatmayı planlıyoruz. Somali'de Mogadişu'ya uçuyoruz. Buraya tek uçan havayolu biziz ve iyi para kazanıyoruz oradan. Afrika'da günde 10 bin değişik bilet satıyoruz."



#Afrika
#​Türk Hava Yolları
#Avrupa Havayolları Birliği
8 yıl önce