|

THY pilot arıyor

Yılda 500 yeni pilota ihtiyaç duyan THY, bu alanda açığını kapatmak için arayışa girdi. Hem Avrupa'da hem de Türkiye'de pilot adaylarını bekliyor

Yeni Şafak
07:05 - 13/01/2015 Salı
Güncelleme: 05:38 - 13/01/2015 Salı
Diğer

Filosundaki uçak sayısı 300'e yaklaşan Türk Hava Yolları (THY), pilot açığını kapatmak çiin Avrupa turnesine çıkıyor. THY'nin ilk durağı ise İtalya olacak. İtalyan pilotlar ile başkent Roma'da bir araya gelinecek. 16-17 Ocak tarihlerinde yapılacak road showda, İtalyan pilotlara THY ve sunulan imkanlar tanıtılacak.


Pilot ihtiyacını karşılamak için Türkiye'deki 12 uçuş okulunun yöneticileriyle de görüştüklerini belirten THY Genel Müdürü Temel Kotil, "Dünyada ve ülkemizde pilot ihtiyacı giderek artıyor. Bizim yılda 500 yeni pilota ihtiyacımız var. Bunun 200 kadarını Aydın'daki THY Havacılık Akademisi'nden karşılıyoruz. Ancak hala 300 dolayında pilot açığımız var. Bu konuda Türkiye'deki uçuş okullarının desteğine ihtiyacımız var" dedi.


THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da, "Havacılık akademimiz her dönem 70'in üzerinde pilot mezun ediyor. Ama bu da ihtiyacımızı karşılamıyor. İkinci pilot adaylarını 8 bin TL maaşla çalıştırmak için ilan veriyoruz ancak başvuranların sayısı beklediğimizden çok az oluyor. Piyasada işsiz pilot var ama birçoğu verdiğimiz maaşı beğenmiyor" diye konuştu.

#THY
#Pilot
#İtalya
#hamdi topçu
#thy pilot arıyor
#temel kotil
9 yıl önce