|

Tıbbi cihazda atılım zamanı

Türkiye’nin milli markası Rd Global-İnvamed, New York’ta düzenlenen Amerikan Veith Sempozyumu’nda Türk bilim insanlarının geliştirdiği tıbbi ürünlerle yapılan ameliyatı canlı yayınla dünyaya izletti.

Haber Merkezi
04:00 - 16/11/2018 Cuma
Güncelleme: 01:39 - 16/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Üretilen yerli tıbbi cihazlar tanıtıldı
Üretilen yerli tıbbi cihazlar tanıtıldı

Türk firmalarının; yerli ve milli tıbbi cihaz ihracatını arttırma arayışı sürüyor. Türkiye’nin milli markası Rd Global-İnvamed, dünyada kanıt düzeyi en yüksek olan ileri teknoloji ve tedavilerin tartışıldığı ve ABD’nin New York şehrinde düzenlenen Amerikan Veith Sempozyumu’nda önemli bir çıkış yaptı. Rd Global-İnvamed’in ürettiği yerli ve milli üretim tıbbi cihazlarla yapılan ameliyatlar, alanında en iyi olan dünya çapındaki Türk bilim insanlarının geliştirdiği tıbbi ürünler eşliğinde canlı yayınla dünyaya tanıtıldı.

58 ÜLKEDE KULLANILIYOR

Yaptıkları tanıtımla ilgili açıklamalarda bulunan RD Global-İnvamed Yönetim Kurulu Başkanı Raşit Dinç, Tıp teknolojisinin geldiği noktaya dikkat çekti. Dinç, “Daha önce tamamen açık cerrahi operasyonlarla yapılan birçok ameliyat artık kapalı olarak mikroskopi ve radyolojik görüntülemelerle yapılabiliyor. Bu ürünlerden VenaBlock Dünya’da varis tedavisini değiştirmiş, şu anda aktif olarak Avustralya’dan Latin Amerika’ya kadar 58 ülkede kullanılan bir ürün” dedi.

“BİR İLKE İMZA ATTIK”

Diğer bir teknoloji olan aterektomi sisteminin ise tıkalı atar damarların açılmasını sağlayan ve by-pass’ı engelleyen ve ülkemiz haricinde sadece Amerika tarafından üretilen bir ürün olduğunu belirten Dinç, “Yine çok ses getiren, Dünya’da tedavisi bulunmayan birincil derin venöz yetmezlik tedavisi için yeni geliştirilen valvüler kaçak kapatıcı ürününün de ilk defa bilimsel bir platformda sonuçları Amerika’dan canlı yayında paylaşılıyor” diye konuştu.

Sağlık politikasının en önemli mihenk taşlarından birinin yerli ve milli üretim olduğunu belirten Raşit Dinç, kararlı konuştu: “Türkiye’nin milli hedefleri doğrultusunda biz de üzerimize düşen görevi hem Türkiye’de hem de yurt dışında büyük bir özveriyle gerçekleştiriyoruz ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz.”

  • Tük bilim insanları anlattı
  • Rd Global-İnvamed’in geliştirdiği tıbbi ürünler; Amerikada 14-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen Veith Sempozyumu’nda; Türk bilim insanları Prof. Dr. A. Kürşat Bozkurt, Prof. Dr. Serdar Günaydın, Prof. Dr. Fatih İslamoğlu ve Doç. Dr. Halit Yerebakan tarafından anlatıldı.
#Tıbbi Cihaz
#Raşit Dinç
5 yıl önce