|

Ticaret Bakan yardımcılığına iki atama

Ticaret Bakanlığı Bakan yardımcılıklarına iki atama yapıldı. Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararlarına göre, Ticaret Bakan yardımcılıklarına Sezai Uçarmak ve Tuna Turagay getirildi. Uçarmak bakanlık teşkilatından gelen bir bürokrat, Turağay ise özel sektörden gelen bir isim.

Yeni Şafak
04:00 - 19/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 00:43 - 19/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Tuna Turagay
Tuna Turagay

Sezai Uçarmak, 1964 yılında Ordu- Korgan’da doğdu. İlkokulu Korgan’da ortaokul ve liseyi Samsun’da 1983 yılında tamamladı. Aynı yıl girdiği İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü 1987’de bitirdi. Aralık/1987’de Maliye ve Gümrük Bakanlığı Gümrük Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başladı. Kasım 2011’de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine atanan Uçarmak, 2015-Şubat ayından bu yana Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Vekilliği yapıyordu. Uçarmak, 24 Haziran seçimlerinde AK Parti Ordu Milletvekili aday adaylığı için de başvurmuştu.


1964 yılında Viyana’da doğan Rıza Tuna Turagay ise, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra University of Birmingham’da Uluslararası Bankacılık ve Finansman dalında yüksek lisans yaptı.

  • İş hayatına 1987 yılında Başbakanlık Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı’nda Uzman Yardımcısı olarak başlayan Turagay, bu kurumda 1997 yılına kadar Uzman, Şube Müdürü, Müsteşar ve Bakan Danışmanı olarak görev yaptı. Evli ve iki çocuk babası olan Rıza Tuna Turagay, ayrıca uluslararası seminer ve toplantılarda Türkiye ekonomisi, dış ticaret, gümrük uygulamaları, konut finansmanı konularında çok sayıda tebliğ sundu; çeşitli dergi ve gazeteler için Türkiye ve dünya ekonomisi hakkında çeşitli makaleler hazırladı.
#Sezai Uçarmak
#Tuna Turagay
#Resmi Gazete
5 yıl önce